Oslo, sensommeren 2011 En knapp måned etter terrorangrepene 22. juli skal Rebekka og Fariba begynne på videregående. Rebekka kjenner ingen av dem som døde, og tenker at hun burde være en av dem som klare å ta hverdagen tilbake. Så Vis hele forlagsteksten
Oslo, sensommeren 2011 En knapp måned etter terrorangrepene 22. juli skal Rebekka og Fariba begynne på videregående. Rebekka kjenner ingen av dem som døde, og tenker at hun burde være en av dem som klare å ta hverdagen tilbake. Så når Fariba melder seg inn i AUF, forsøker Rebekka å engasjere seg i revyen, i Daniel med det krøllete håret, i fester og skole og venner. Problemet er bare at Rebekka tenker på det hele tiden. Ubesvart anrop er en grafisk roman om å være ungdom i tiden etter 22. juli. Det er en fortelling om å lete etter mening i møte med det meningsløse, om utenforskap, sorg og angst. Om hvor vanskelig det kan være å nå ut til hverandre, og hvor viktig det er når vi får det til.
Flachback
Skrevet av 25. oktober 2021 av Linéa Adner på Kjeller ungdomsskole
Ubesvart Anrop handler om Fabria som hører skuddene i Oslo. Hun skal starte på VGs, men hun sliter ganske psykisk. På fritiden prøver hun ¨finne fakta om terrorangrepet den 22 juli. Problemet er at hun havner i psykose når hun er stressa. Hun ser og hører ting som ikke er der. Hu får masse flascbacks.
Denne boka handler om terrorangrepet den 22. juli. Boka bringer opp hendelser, men samtidig et vanskelig ungdomsliv for tenåringen Fabria. Boken har et ekstra stort søkelys på hvordan samfunnet er og hvordan det var etter terrorangrepet den 22. juli. Boken er tegneserie, men passer for alle mellom 10-15/16. Om du er spesielt interessert om 22. juli så anbefaler jeg deg å lese boken. Det jeg skulle ønske at boken hadde var at de fortalte litt mer om revyen. Hvordan det gikk der. Det som var bra med boken var at de nevnte et veldig viktig tema. Sorg er et stort tema og viktig å snakke om. Derfor var det veldig bra å ha med det! Jeg gir terningkast 3.
auu
Skrevet av 21. oktober 2021 av Daniel Djokoto på Høylandet barne- og ungdomsskole
boka Ubesvart anrop handler om en jente som er redd alt etter det som skjedde på utøya. Jeg syntes boka var dårlig på grunn av hvordan den ble skrevet. ingenting ble forklart og det gikk alt får fort, fant ikke ut at Rebekka var en jente før jeg hadde lest en god del av boka. jeg gir boka terningskast: 2
Gamle minner
Skrevet av 19. oktober 2021 av Linnea på Biri ungdomsskole
Ubesvart anrop handler om måneden etter 22.juli da Rebekka og Fariba begynte på videregående. Farbia melder seg inn i AUF, mens Rebekka prøver å engasjere seg i revyen, i Daniel med det krøllete håret, i fester, skole og venner. Problemet er bare at Rebekka tenker på det som skjedde hele tiden.
Ubesvart anrop er en grafisk roman om terrorangrepene, om livet etterpå og om alle vi savner uten noen gang å ha kjent dem.
Jeg synes at boken var veldig bra, det var litt vanskelig i starten og vite hva som var fortid og hva som var nå tid, men man kjønner det straks. Jeg syntes boken var spennene og man kjønte prinsippet. Jeg gir boken 5/6.
Den dagen ingen glemmer
Skrevet av 18. oktober 2021 av Kjersti græsli på Tydal barne- og ungdomsskole
Jeg synes det var en ganske bra bok. Boken handler om ei jente som er redd etter 22.juli, hun er redd for folk, bagger som ligger på bakken, hun er redd for venninna Fabrina, hun er redd for broren og alt som kan minne om den dagen. Etter sommerferien begynner hun på vgs hun blir med i en revy-gruppe der møter hun en gutt som heter Daniel. Hun prøver å leve livet som en vanlig videregående elev, men hun tenker for mye på 22.juli å klarer det ikke.
Jeg synes det er en ganske bra bok med mye bilder og lite tekst, men den er litt vanskelig å forstå i starten.
Den får terningkast 4 fordi den er litt vanskelig å forstå.
Ubesvart anrop
Skrevet av 11. oktober 2021 av Amélie Sedlak på Kjeller ungdomsskole
Utøya Ubesvart anrop handler utøya, der Rebekka sliter for hun tenker om det som skjedde hele tide og hun blir sammen med en førsteklassing tror jeg.
Jeg har ikke så mye å si om boka for jeg skjønte nesten ingenting, og den var vanskelig å forstå. Jeg skjønte ikke om Rebekka var gutt eller jente i starten for jeg skjønte ikke hvem som var hvem, og de forklarte ikke hvem som hadde vært på utøya eller hvorfor det var så vanskelig å prate om. Det kan hende at Nora Dåsnes, som er forfatteren, prøvde å bygge opp stemningen, men jeg synes ikke at hun klarte det.
Jeg synes det var bra at hun skrev om utøya til en bok som er for ungdom så de skjønner mer av det. Det er også fint at noen skriver om hvordan det kan ha vært veldig traumatisk for folk.
Terningkast: 2,6/6
Vis flere anmeldelser