Playback

Liv Eirill Evensen Omnipax 2013 22 anmeldelser

Seks fortellinger om seks unge kvinner som på hver sitt vis søker nærhet og tilhørighet, men også frihet og frigjøring. Om å bli sviktet og komme seg opp igjen, om å oppdage en verden utenfor sin egen, snevre. Om å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Rebecca Olaisen

Rebecca Olaisen

Skrevet av 29. oktober 2013 av Rebecca Olaisen på Hop Ungdomsskole

Forfatter: Liv Eirill Evensen
Forlag: Omnipax
Utgitt: 2013
Språk: Norsk (bokmål)
Antall sider: 207

«Playback fortellinger» er en samling av seks fortellinger om seks forskjellige jenter. Den handler om jenter som har hatt det tøft som prøver å komme seg opp igjen for eksempel at de har vokst opp i et dårlig miljø eller hatt rusavhengige foreldre osv. Den handler om hvordan å takle og ha det vanskelig og komme seg over det. Og ikke minst å være takknemlig for det man har. Boken gir et veldig godt innblikk i vanskelige situasjoner.

Det er en typisk ungdomsbok som ikke er så alt for vanskelig å lese. Den er skrevet i 1.person, noe som gjør at man kan leve seg inn i fortellingen og føle at det er deg det handler om. Jeg tror nok den vil passe best for jenter, fordi det er jenter som alle hovedpersonene, men gutter vil nok også kunne like denne.

Jeg syns det var en middels god bok. Det var litt varierende innimellom fordi det er forskjellige fortellinger. Det er en rød tråd mellom alle de seks fortellingene, som binder de sammen.

Jeg ville gitt boken en 4-er. Den er interessant, kan bli litt kjedelig til tider. Men den har en fin moral som følger gjennom alle de seks jentenes fortellinger.


Lina Marie Malmedal

Lina Marie Malmedal

Skrevet av 21. oktober 2013 av Lina Marie Malmedal på Fræna ungdomsskule

Playback Fortelllinger
Forfattar: Liv Eirill Evensen
Sider: 207
Årstall: 2013
Forlag: Omnipax
Tenårings problemer
Playback forteljingar inneheld seks forteljingar. Kvar av forteljingane omhandlar forskjellige jenter. Kvar av jentene har problem eller spørsmål i kvardagslivet, kjærleiken, hemmelegheiter og tvilsame reisemål.
Nokre historier var lengre enn andre, men alle virka like godt gjennomtenkte. Eg syntest alle historiene var spennande, men eg likte spesielt godt «Fra innsiden av buret». Denne historia handlar om Kamilla, som går på heimmeskule. Ho måtte få heimeundervisning etter at ho blei mobba på skulen. Ho er forelska i nabogutten, han har gjeve ho opp sidan ho alltid var så deprimert og med ein låst tankegang.
Eg syns boka i sin heilskap var svært bra. Passar nok best for jenter sidan den har jenter i hovudrollene. Det var lett å leve seg inn i hovudrollene sidan dei handla om vanlege personar, berre med litt krydder i livet. Boka gjer eit veldig godt innblikk i vanskelege situasjonar. Eg satt at med mange tankar etter eg var ferdig med boka.


Heike

Heike

Skrevet av 17. oktober 2013 av Heike på Raufoss ungdomsskole

Liv Eirill Evensen
Norsk født i Tønsberg og oppvokst i Andebu.
Født: 1974
206 sider
Utgivelses år: 2013
Forlag: Omnipax
Playback fortellingen
En tenårings jente som mister sin kjæreste, men finner fort en annen og tar uventete veier i livet. Hun har mistet sin far og er ikke så glad i sin mor. Tema: Kjærlighet og vennskap
Den er lettlest og er en grei bok.
Det er en jeg-forteller bok som gjør at du kan leve deg inn i handlingen og føle at det er deg det handler om.
Terningkast:4
Passer for ungdom flest mellom 12-16


helene pedersen

helene pedersen

Skrevet av 2. oktober 2013 av helene pedersen på åkra ungdomsskole

Playback fortellinger
Tittel: Playback fortellinger
Forfatter: Liv Eirill Evensen
Antall tidligere utgivelser for ungdom: 1
Sjanger: Fortellinger
Antall sider i boka: 207
Forlag: Omni pax

I boka møter vi seks forskjellige personer, men som like på en måte og. Boka handler om å bli sviktet og komme seg opp igjen, om å oppdage en verden utenom sin egen. Om å gjøre godt, selv om en egentlig ikke tørr.
Det er personer som har hatt det tøft som prøver å komme seg opp igjen. F.eks. fra et dårlig miljø, fra rusavhengige foreldre osv.
Jeg tror poenget er å vise hvordan å takle livet og hvordan komme seg over det. Å være takknemlig over det en har.
Det er en bok som er veldig enkel å lese. Det står ikke med ord som er vanskelig å forstå. En typisk ungdomsbok som passer for alle.
Jeg må si det var noen fortellinger som jeg fikk mer lyst å lese. Det avhenger jo av hva en liker å lese. Ettersom jeg ikke liker så godt å lese er jeg overrasket over boken. Det var en bra bok, syntes jeg. Her er et lite utdrag fra kapittel 4, playback:
‘’Du må ikke alltid ta ting så ille opp, Martine. Prøv heller å tro det beste, det er mye mindre slitsomt.’’
Der kom det det igjen. «Alltid». Det ordet som ikke betyr noe for meg lenger. «Evig» og «bestandig» er andre ord som jeg heller ikke har noe særlig forhold til..
‘’Prøv heller å tro det beste..’’ Lett nok å si, ikke like lett å gjøre. Det erfarer de seks jentene vi møter i disse fortellingene.
Jeg gir boka en femer. Det var en bra bok som passer til ungdommer som kanskje ikke liker å lese alt for tykke bøker.


Marte Jørgensen

Marte Jørgensen

Skrevet av 1. oktober 2013 av Marte Jørgensen på Kila skole, 9A

PLAYBACK

Seks jenter som alle har forskjellige historier og sitt å stri med. De går alle gjennom sin egen form for prøvelser, og håper på å komme helskinnet gjennom det. Det er jo uansett det eneste vi alle kan gjøre: prøve det vi kan og håpe på det beste.

Boken Playback er en bok delt inn i seks forskjellige historier, hvor alle har sin egen hovedperson, og hver hovedperson har sitt å stri med. Den handler om å finne en måte å gi uttrykk for det en føler, om å bli tolerert og tolerere. Om å finne seg selv. Forfatteren er Liv Eirill Evensen, og hun tar i bruk mange forskjellige skrivemåter i denne boken. Innholdet er beregnet for tenåringer, men den er lettlest og enkel å forstå seg på. Hva jeg syntes varierte veldig fra del til del, noen deler fant jeg kjedelig og merkelige, mens andre kunne jeg glede meg over å lese. Jeg tror boken passer for jenter i en aldersgruppe fra 12-15 år.

Anbefales: Ja

Skrevet av Marte.

Vis flere anmeldelser

Til toppen