Oppdrag Mars – Akademiet

Jørgen Brekke Aschehoug 2016 10 anmeldelser

Året er 2067. Tolv femtenåringer skal velges ut til å bli tidenes yngste marsfarere.I Norge har Sebbe søkt om opptak til det berømte Marsakademiet i Nederland. Det samme har datageniet Joy fra Filippinene. Men vet de virkelig hva som venter Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Vegard

Vegard

Skrevet av 1. desember 2017 av Vegard på Kårvik skole

Oppdrag på Mars handler om at menneskeheten har utviklet seg så mye at de nå har startet en marskoloni. vi følger noen ungdommer som skal til Mars og være der resten av livet. problemet deres er at det er en spion på Mars og det er en fiende på bakken. Dette er bok nummer 2 i en spennende serie om menneskets reise til Mars. Jeg mener dette er en flott bok. jeg gir den terningkast: 5.


Sindre Skogstad

Sindre Skogstad

Skrevet av 15. desember 2016 av Sindre Skogstad på Sør-Fron ungdomsskole

Sindre Skogstad
Oppdrag mars – akademiet.

Spennande bok, men…
Eg syntes boka var spennande og litt dramatisk også. Eg syntes boka var veldig forvirrende nokre gonger. Det var litt vanskeleg og følge med.

Det er langt fram i tid, ca 50 år før oss. Boka handler om at det er 5 mars aspiranter skal reise til mars å bo der resten av livet. Når de er på akademiet har de mang lag og mange utfordringer eller som de kaller det "tester". Hovedpersonen er Sebastian eller som kallenavnet hans er "Sebbe". Sjangeren er sci-fi.

Det er ei fantasybok som er tunglest. Det var mange vanskelege ord som eg ikkje skjønte kva betydde, men språket var variert og det er bra. Eg liker denne sjangeren, men den var dårleg oppbygd. For eksempel handla det om "Sebbe" og neste kapittel handlet det om noko som du ikkje skjønner noko av. Ellers var boka nok så bra og den var veldig spennande.

Eg gir denna boka terningkast 3. Eg gir terningkast 3 fordi den er veldig forvirrande og det er vanskeleg og følge med, men den er spennande slik ellers. Eg anbefaler denne boka til folk som er 11-16 år.


Maximilian Eissner

Maximilian Eissner

Skrevet av 15. desember 2016 av Maximilian Eissner på Rørvik skole

Hva var oddsene?
Boken handler om en gutt fra Horten, ved utkanten av Oslo og en jente fra Camiguin på Filipinene. Hun er en kampsportutøver og han er ganske forskjellig fra de andre ungdommene i alderen hans.
Året er 2067 og NASA er ikke lenger. Den ble erstattet av Marsakademiet på Nederland, hvor protagonistene møter hverandre for første gang. Mesteparten av boken skjer på dette akademiet, mens resten enten skjer på månen, Nederlandske byer, Canadas villmark, Akademiet eller Filipinene. Marsakademiet har en mektig fiende som er fastsatt på synet at mennesker ikke har noe på mars å gjøre. Dette er Østtsarriket, et land som inneholder de gamle kommunistiske landene, inkludert Russland. De har forbudt all ny teknologi som kom etter 90’ årene, inkludert internett, for sine innbyggere. Men staten har alt mulig av teknologi, som da fører til at de har spioner som har satt en muldvarp i akademiet.
Boken er ganske tjukk, tre hundre sider fylt av en realistisk hverdag til karakterene. Den er lettlest, men noen ganger var det vanskelige setninger og ord. Jeg klarte ikke å legge fra meg boken på en dag, som da endte med at jeg leste 250 sider i maraton. Det føltes ikke kjedelig i det hele tatt, og man fikk med seg alt protagonistene tenkte og følte. Det var ganske god flyt på historien. Autoren skiftet også ganske ofte mellom perspektiv til de forskjellige protagonistene. Boka har en veldig interessant plot twist på slutten. Jeg gir boka terningkast: 4


Sunniva Cecilie

Sunniva Cecilie

Skrevet av 13. desember 2016 av Sunniva Cecilie på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Dette var en utrolig bra bok- jeg ble revet med fra første side, og klarte ikke legge den fra meg! Det beste med boka var kanskje det at handlingen var så realistisk og troverdig, noe som er vanskelig å få til med bøker om framtiden. En del ord og uttrykk for fremtidsting visste jeg ikke hva var med en gang, men det ble etterhvert klart ut fra sammenhengen. Kapitlene var fra forskjellige personers synsvinkler, noe som gjorde det veldig spennende å lese. Boka vitner om en veldig kreativ forfatter, for det er nok ikke bare enkelt å finne på så mye kul, og likevel realistisk, framtids- teknologi. Jeg gir denne boka en 6'er, og anbefaler den på det sterkeste!


Anna Pauline Topland Duesund

Anna Pauline Topland Duesund

Skrevet av 8. desember 2016 av Anna Pauline Topland Duesund på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Oppdrag Mars, Akademiet

Oppdrag Mars er en spennende og actionfylt roman. Året er 2067. I Oppdrag Mars møter vi Sebbe. Han blir ertet på skolen og bor sammen med faren. Moren hans døde da han var elleve år. Sebbe har alltid ønsket og reise til Mars. Han har sett på filmer om Mars så lenge han kan huske. For et år siden meldte han seg på Marsakademiet, et akademi som sender femtenåringer til Mars for å starte en egen sivilisasjon. Han har nesten mistet håpet om å komme inn, men en kveld blir han hentet. Når han våkner neste dag ligger han i et hvitt tomt rom. Der møter han Joy, en jente fra Fillipinene. Sammen klarer de den første testen og kommer inn på Marsakademiet. Der blir de testet i mange krevende tester og risikerer å ryke ut av Akademiet.

Oppdrag Mars: Akademiet, er en spennende bok. Den er på 313 sider og er utgitt av forlaget Aschehoug. Den er veldig spennende og interessant. Forfatteren skriver på en veldig god måte. Av og til kommer det et utdrag fra en dagbok fra en som bor på Mars. Det kommer også kapiteler der du får vite noe om en person som blir viktig i boken senere. Dette gjør boken mer spennende.

Jeg likte veldig godt at boken var så realistisk til å være frem i tid. Du føler du blir veldig godt kjent med personene i boken, og spesielt Sebbe. Vennskapet Sebbe og Joy har i boken er et vennskap man alltid har lyst til å ha, at man gjør alt for en person. Boken er også litt romantisk, og det synes jeg gjør boken enda bedre. Jeg ville ikke kalt boken en si-fi roman, men den kan minne litt om en. Jeg likte denne boken veldig godt, og hvis jeg skulle gitt boken et terningkast hadde det vært en 6'er!

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Maria

Maria

Skrevet av 7. desember 2016 av Maria på Farsund barne- og ungdomsskole

Oppdrag Mars akademiet – En spennende reise
Dette er en spennings- og science fictionbok. Den handler om Sebbe og Joy, som møtes etter å ha søkt om å bli med til Mars. De blir gode venner, og sammen med andre kjemper de om 12 plasser til Mars, der de skal leve resten av livet. Under oppholdet for å finne ut av hvem som skal være med til Mars, møter de mange utfordringer og sammen hjelper de hverandre. Det er en muldvarp iblant dem, og de må finne ut hvem før de 12 reiser ut i rommet.
Boka starter med at de forteller bakgrunnshistoriene til Sebbe og Joy, i tillegg til loggen til en spion som var med på det forrige oppdraget. Jeg synes de kapitlene som handler om «Andersons journal» og «Mannen i den grønne lua» i Canada er litt ute av sammenheng, og gir ikke så mye mening. Det er så kort forklart og jeg ble forvirret hver gang et kapittel handlet om en av dem. Til og med ikke på slutten får man vite hvem de er. Kapitlene om Sebbe og Joy er spennende, mens parallellhistoriene ikke gir så mye mening.
Boka har en lykkelig slutt, og får meg til å lure på om det kommer en nummer 2. Avslutningen skjer gradvis og med en avklaring, så jeg synes ikke slutten var brå. I hvert kapittel skjer det noe, og får meg til å ville lese mer. Det er flere spenningstopper, noe som er veldig bra, og de er ikke forutsigbare. Det bygger seg opp flere ganger, og hver gang lurer man på om det blir slutten på eventyret deres.
Har man en god fantasi kan det være gøy å leve seg inn i handlingen selv om de prater om teknologi som vi ikke har funnet opp ennå. Handlingen foregår jo i år 2067, altså noen tiår senere enn den tid vi lever i nå. Det er gode miljøskildringer og skildringer av personer.
Om en stund kan det vel være mulig å reise til Mars, så selv om den var en science fiction, så var den nokså troverdig. I dag gjør jo mennesker fremskritt innen teknologien hver dag. Den var utenom det vanlige og jeg har ikke lest eller hørt om noen andre bøker som ligner.
Som tidligere nevnt gjør vi fremskritt hver dag med teknologien, så om noen år kan vel en del av tingene i boka være fullt mulig. Andre ting er vel litt lengre ut i fremtiden.
Boka var lett å lese, iallefall de flest kapitlene. Jeg synes at mannen i den grønne lua og Andersens journal er vanskelige å skjønne, og kunne godt vært foruten dem. Det er lite banning i boka, noe som passer til karakterene. De skal jo sendes ut i rommet og være verdens håp, og de må jo leve med hverandre hele livet, så hvis de ikke kan fordra hverandre, er ikke det en så god ide å sende dem ut.
Boka kan gi inntrykk av at teknologien vil komme en lang vei på noen tiår, og at Mars snart vil være et mulig bosted, noe som er viktig i dagens samfunn å få en teori om. Folketallet øker, men Jorda blir ikke større, så å bo på Mars må kanskje bli en mulighet om noen år. Den kan vel gi en liten pekepinn på hvordan verden vil se ut senere, og at det er håp for menneskeheten. Den passer godt for ungdommer, siden den handler jo om ungdommer som kjemper om å reise til Mars, forelskelse, vennskap og folk som bli utsatt for mobbing.
Det beste ved boken er at innholdet er bra, og det skjer noe spennende hele tiden. Noe jeg irriterte meg over var de «unødvendige» tekstene om mannen i Canada og journalen til Andersen.
Jeg synes Oppdrag Mars Akademiet burde bli nominert til u-prisen, og jeg oppfordrer andre til å lese den. Boka er spennende, og man kan kjenne seg igjen i noen av handlingen, og gir et positivt syn på fremtiden. Den passer best for ungdom i alderen 12-15 år. Jeg gir den terningkast 5.

Til toppen