Katakombens hemmelighet

Tom Egeland Aschehoug 2013 33 anmeldelser

En romersk katakombe. En magisk amulett. 14 år gamle Robert blir med moren til Roma for å utforske en katakombe - en gammel gravplass. En kveld tar han seg ned i katakomben. Alene. Tror han. En religiøs profeti. En mystisk Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sigurd

Sigurd

Skrevet av 22. september 2016 av Sigurd på Ringshaug ungdomsskole

Bok: Katakombens Hemmelighet
Forfatter: Tom Egeland
Angitt: 2013
Sider: 247
Sjanger: Spenning
Tema: Spenning og Religion
Anbefalt for: Ungdom
Mitt terningskast: 5

En gutt kalt Robert drar med moren til Borgund Stavkirke. Der finner de noe spennende som leder dem til en reise til Roma. De skal ned i katakombene. Moren treffer en kollega og de drar ned i katakombene for å utforske. Der finner Robert et rart tegn som likner en fisk og spør kollegaen om hva det kan være. Kollegaen sier det sikkert ikke er noe og de utforsker videre. Når de kommer opp så må moren ut og Robert får ikke lov å være med. Robert stjeler inngangspasset til moren og drar ned i katakombene alene. Han finner fisken og knipser et bilde av det. Nå er Robert gått seg vill. Han prøver å finne veien tilbake og går i ring. Da ser han at noen fotspor av en sko som ser mye større ut enn Robert sin. Han hører en mann gå bak seg så blir han jaget inn i det forbudte området i katakomben. Han ser en jente og friker ut. Hun introduserer seg og gir han en amulett. Denne amuletten er kalt Den hellige stjerne og ble stjålet av en munke orden kalt Domini Canes. Nå er Robert eier av denne amuletten og det gjør så Domini Canes jakter han helt til Norge. Denne amuletten kunne være med å ødelegge hele verden.

Jeg syntes det var en fin bok og den hadde mye spenning. Jeg kunne ikke legge den fra meg og den var full av mysterier. P.g.a. litt for mye religion gir jeg den terningskast 5. Dette er ikke en bok hvor hovedpublikum er voksne. Denne er klart ment for ungdom.



anonym

anonym

Skrevet av 1. april 2014 av anonym

dette er ingen bokandmeldelse, men det er en ting jeg har lurt på:
hvordan kan Ingeborg Mykle si hva som står sammen med fisken i katakomben når Robert mistet kameraet sitt? er det noe jeg ikke har fått med meg?


Eirik Stormoen

Eirik Stormoen

Skrevet av 15. desember 2013 av Eirik Stormoen på Kråkerøy Ungdomsskole

Katakombenes Hemmelighet er en bok skrevet av Tom Egeland på 245 sider, og kan bli kategorisert som ungdomskrim. Boken handler om Robert, som drar til Borgund Stavkirke fordi moren hans er arkeolog. Der finner de noen gjenstander som fører han og moren hans på en spennende reise til Roma, der mespeparten av handlingen foregår. Ut i fra det han finner ut i Roma, er det selve jordens undergang som oppkonstrueres av den nye oppdagelsen.

Selv er jeg mest interessert i bøker som er skrevet for et litt mer voksent publikum. Men Katakombenes hemmelighet bruker litt av den samme tematikken som i litt mer voksne bøker. Spennende og avansert innhold bygger denne boken opp som en flott ungdomsbok, som jeg anbefaler sterkt. Boken kunne hatt godt av litt flere sider, men det stopper den ikke fra å levere solid innhold.

Jeg gir denne boken terningkast 6.


Inger

Inger

Skrevet av 15. desember 2013 av Inger på Kråkerøy Ungdomsskole

Boken handler om 14 år gamle Robert som er med moren sin på en ekspedisjon i Roma. Der skal moren, som er arkeolog undersøke en katakombe. Robert har tillatelse av skolen å være med henne så lenge han skriver en oppgave om det. I katakomben finner de et mystisk skrin og noen rare symboler. Robert blir spesielt opphengt i et av de symbolene og derfor begynner han å utforske på egen hånd.
Noe forfatteren har fått til veldig bra er spenningen i boka.
Romanen er en grei måte for ungdom å lære litt historie på gjennom Roberts egne notater. Man lærer noe nytt mens man lar seg underholde.Notatene bidrar også til at boken blir litt mer virkelig. Det føles litt ut som om man selv er med på alt Robert opplever.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Jonas Fjelberg

Jonas Fjelberg

Skrevet av 5. desember 2013 av Jonas Fjelberg på Mølladammen

Boken har 243 sider. Boken ble gitt ut i 2013 av forlaget Aschehoug. Bokens sjanger er spenningsroman. Det er to hovedpersoner i boken, den ene heter Robert, han kommer fra Norge. Den andre hovedpersonen heter Lucio, han er en munk. Eskorterte av fire politimotorsykler ankom en heisekranbil og en lastebil med en gravemaskin på planet. Ropende menn vinket gravemaskinen ned fra lasteplanet og oppover gaten. Moren til Robert forsto ikke hva kranen skulle heise opp.
Jeg syntes boken var lett å lese fordi setningene var korte. Forfatteren brukte ikke så mange vanskelige ord. Det var spennende skrevet. I boken er det mange replikker, og ikke noe banning og heller ingen dialektord. I boken bruker De veldig mye språklige bilder, og de ble forklart veldig godt. Språkbruket passer godt til innholdet, og er ikke noe forstyrrende i det hele tatt.
Boken er ikke «overnaturlig». Den ligner ikke på noen bok eller film jeg verken har lest eller hørt om tidligere. Selv om boken ikke er «overnaturlig» er den veldig kreativ og oppfinnsom. Det finnes ikke et eneste kjedelig øyeblikk i boken. Boken får meg til å ville lese flere bøker av samme forfatter.
Katakombenes hemmelighet er en intens spenningsroman om livets – og dødens – største gåter.
Jeg opplevde boken som spennende, mye av det som står i boken er relevant til nå tiden. Jeg syntes boken var spennende fordi da Robert gikk ned i katakomben, så møtte han en munk. Da han så munken løp han vekk, fordi han ble redd. Katakomben raste sammen. Da han var i det mørkeste rommet i katakomben innbilte han seg at det var en jente som viste han veien ut. Boken har to synspunkter/historier. Boken veksler mellom Robert sin historie/sitt synspunkt, og munken sin historie/sitt synspunkt. Denne hendelsen er handlingen i boken.
Jeg syntes boken var bra, og jeg angrer ikke ett skund på at jeg leste den. Jeg ville anbefalt alle i alderen 12-16 år å lese den. Den passer bra til denne alderen fordi Robert er 14 år, og er en typisk tenåring. Jeg ville anbefalt denne boken videre fordi Robert opplever mye rart, god det blir gode historier ut av det. En annen grunn til at jeg syntes boken er bra, er fordi man ser hendelsene fra både Roberts, og munkenes side. Det er også lett å lese boken, fordi forfatteren ikke har skrevet med ett innviklet språk.

Til toppen