Året er 2058, og fremtiden har innhentet Norge. Selskapet PrivatOil skal lansere COMPis, verdens første 100 % menneskelignende robot, og den skal selges til unge, ensomme mennesker som trenger en robotvenn. Men selskapet fortviler, det viser seg nemlig at roboten Vis hele forlagsteksten
Året er 2058, og fremtiden har innhentet Norge. Selskapet PrivatOil skal lansere COMPis, verdens første 100 % menneskelignende robot, og den skal selges til unge, ensomme mennesker som trenger en robotvenn. Men selskapet fortviler, det viser seg nemlig at roboten er tidenes største nerd, så nerd at ingen vil bli venn med den. Da forskerne innser at kulhet ikke kan programmeres, bestemmer de seg for at den må læres opp på gamlemåten. Slik ender COMPis opp på Oslos kuleste skole sammen med skolens kuleste fyr. Nå må roboten lære seg å bli kul, og det kjapt.
COMPis er scifikomedie og fremtidsdrama, høstens varmeste dystopi om vennskap og hva det egentlig vil si å være kul.
Hvordan skrive en anmeldelse
Bokmelding
Skrevet av 13. november 2019 av Karlotta på deutsche schule oslo
Boken "compis" av Hasse Hope handler om den første menneskelige roboten som blir satt inn i en ungdomskole. Roboten kallt Compis blir testet på å immitere ungdommen så god som mulig. Det er bare et problem, Compis er helt nede på kulhetskodexen. det er en liste hvor alle blir ranket på kulhet. Til å få Compis opp på listen hjelper et menneskebarn Erik. Han er en av de kuleste barna på skolen.
Jeg synes at boken er litt kjedelig. Fordi det er så lang beskrivet.
Terningskast: 3
ask who joe is
Skrevet av 13. november 2019 av Luis på tyske skole
I boken compis skrevet av hasse hope beskriver han norge om 40 år, han har funnet opp ord som: Wagge, mæggu, bængse og fløbbe. Han har også funnet opp en kulhetsindeks som blir ført på jungelentelegrafen.
PrivateOil lager en robot som skal lære eller få barn til å bli kul, men han selv må først lære det fra den kuleste gutten på skolen som heter leo.
Leo prøver å hjelpe compis å bli øverst i kulhetsindeksen men får mange problemer underveis.
Boken spiller i 2057 og er en komedie, Hasse Hoppe er til og med en komiker, derfor har boken mange morsomme scener.
Jeg synes at boken starter veldig kjedelig, men etter en tid blir det mer spenning og man får lyst til å lese boken ferdig. Når man er ferdig med å lese boken, får man bedre humør og lyst til å lese andre hasse hoppe boker
terningkast: 3,5
Anmeldelse for Compis
Skrevet av 13. november 2019 av Jason på Deutsche Schule Oslo
Boken „Compis“ ble skrevet av Hasse Hope og handler om en robot i fremtiden som selges ikke bra nok.
Det er 2058 og et firma lager menneskelige roboter som skulle erstatte venner til ensomme barn og unge. Men ingen har interesse for å kjøpe Compis. Firmaen vet at de må lage mer annonser for produktet deres og velge et ung elev som heter Leo for å reklamere Compis på skolen sin. Leo er først litt skeptisk men han gjør de likevel.
Leo viser Compis rundt skolen og forteller ham om klikkene der. Folk ser Leo med Compis og mener at bare nerds henger med de roboter. Slik forstår Compis at han må bli kult at folk kjøper han og han må bli kult fort.
Terningkast: 2-3
Compis av Hasse Hope
Skrevet av 11. oktober 2019 av Per Thomas på DSO
Boken handler om en robot som skal begynne på skolen. Leo, en annen gutt, må vise han rundt. Roboten Compis har aldri sett så, mange mennesker på et sted før å blir veldig opprørt.
Jeg synes boken var ok og lidt morsomt men jeg vill ikke lese boka.
bokanmeldelse for boken compis
Skrevet av 11. oktober 2019 av hei hei på den tyske skolen i oslo
Bokanmeldelse for boken "Compis"
skrevet av Hasse Hope
Boken "Compis" handler om en robotgutt. Han begynner på en skole og prøver å lære seg å oppføre seg som et menneske. Som hjelp finner han en gutt som heter Leo. Leo hjelper han med å finne de riktige vennene og hvordan han skal oppføre seg.
Jeg likte denne boken veldig. Jeg synes at den er spennende og morsom.
Det jeg liker spesielt godt med denne boken er at man kan forestille seg hvordan framtiden kanskje kommer til å se ut og man kan også forestille hvordan skolen og Compis ser ut. man føler liksom at man er med i boken.
Det som er veldig bra også er at det forklaringer på ord som mange kanskje ikke vet hva betyr.
Vis flere anmeldelser
Silje Duus
Skrevet av 22. oktober 2018 av Silje Duus på Ruseløkka skole, 10A
Kan kulhet læres bort?
I år 2058 blir den første 100% menneskelignende roboten, kalt Compis, lansert. Ensomheten blant unge har aldri vært et større problem, og roboten skal hjelpe til med å gi de personene som trenger det en venn. Han har alle de positive egenskapene til et menneske, han er vennlig, hjelpsom, en god lytter, han er til og med i stand til å elske, men han har en stor feil. Han er verdens største nerd, og ingen vil henge med han.
Det blir bestemt at Compis skal begynne på skolen for å lære seg kulhet av skolens kuleste fyr, Leo Kreutzberg. På Litago Tropical Høyskol er det nemlig slik at det er en kulhetsindeks som gir deg en kulhetsscore som viser hvor kul du er, og Leo topper denne listen. Han får derfor det umulige oppdraget med å få Compis opptil 100 i score på kulhetsindeksen, som er den høyeste scoren noensinne. Men det er ikke så lett, og byr på mange utfordringer ettersom ingen kan få vite at Compis er en robot.
Compis er en science fiction, fremtids dystopi bok, skrevet at Hasse Hope. Dette er hans debutant bok. Hasse Hope er komiker, noe man merker i boken. Spesielt når det kommer til karakterene har forfatteren fått leke seg med den morsomme fantasien sin, og jeg elsket det. Bokas morsomme sammenlikninger og metaforer gjør boka ekstremt fengende og lett å forestille seg.
Boka har det jeg vil kalle et muntlig språk, som ikke akkurat er vanlig i bøker, men fungerer veldig godt her. Det gir boka et mer ungdommelig preg, og gjør den mye lettere å lese. I tillegg har boka noe jeg bare har sett en gang tidligere, fotnoter. Ting er ikke de samme i 2058 som de er i 2018. For å forklare nye begreper, ting som har skjedd, og nye ord forteller fotnotene oss nettopp dette, for eksempel at “niffi” er et nytt slangord for “fett”.
Selv om karakterene, beskrivelsene og skildringene er veldig originale og unike, er bokas handling det jeg vil kalle en klisje. Helt fra starten av boka merker man en tydelig forskjell på de gode og de onde, og dette blir litt for overdrevet for meg. Klisje følelsen blir heller ikke bedre av at avsluttingen til boka er en stor duell mot de gode og de onde, hvor de onde røper alle sine onde planer. De siste 30 sidene i boken føles litt forhastet, som om Hasse fikk dårlig tid å måtte bare finne på en rask avslutning. I resten av boka har man flere ordentlig bra miljø og person skildringer, men det føles ut som han har glemt det på slutten. En forfatter kan aldri glemme “show, not tell”.
Alt i alt så synes jeg at Compis var en utrolig bra og morsom bok, som jeg tror passer spesielt bra til unge tenåringer eller folk som liker å lese litt barnslige, men spennende bøker. Hvis det ikke hadde vært for at avslutningen var litt skuffende ville jeg gitt boka terningkast 6, men boka får likevel en solid 5er fra meg.
Terningkast: 5