Audiens

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2022 30 anmeldelser

Når gjengen drar til Lofoten i sommerferien, har Kalle en hemmelig plan: Han skal bli sammen med Lena igjen. Men i surfeparadis er det ikke kronprinsen som er konge, og de lokale heltene stjeler både jentene og stoltheten hans. Kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

mina

oppdrag Ingrid eller oppdrag Lena?

Skrevet av 1. november 2022 av mina på Åkra ungdomsskole

Boken audiens er nummer fire i serien halve kongeriket. Nummer ein er arvingen, nummer to er drømmeprinsen, nummer tre er på tronen og nummer fire er audiens.
Eg leste om i boka audiens at kalle, og gjengen skulle til Lofoten for å «redde» Ingrid. Ingrid har funnet seg ein ny kjæreste som hun bor i lag med i ein bil på Lofoten. Når de har kommet frem finner de ut att huset er råttent å gammelt, Ingrid vil ikkje heim, ein bondegutt som heite Tommy blir intrisert i lena, kalle var ikkje god til og surfe og falk er ikkje sånn som Ingrid tror han er i slutten. I boken kjer det masse drama med Ingrid å Lena, kanskje litt for myke drama? Det er spenning når kalle skulle surfe eller når Ingrid å kalle går inn i huset i slutten av boken og eg blir meir å meir interessert i å lese videre. Eg syntes denne boka var bra, men kan bli litt masse til tider når det kommer for masse greier og eg ikkje klarer og føle med på alt. Greit innhold, bra skildringer, men blei litt skuffa i slutten, eg venta liksom på noko som aldri kjem.
Boken var bra, men ikkje akkurat min smak. Eg tenker att for gutter og jenter over 13 kan lese denne boken.
Eg tenker att eg gir denne boken terningkast 3.


Zahra

Kan hjerte til kronprinsen bli knust?

Skrevet av 31. oktober 2022 av Zahra på Apalløkka skole

Audiens var en spennende, engasjerende og mest interessante boka jeg hadde lest på lenge. Skildringen gjorde sånn at jeg ville lese mer av boka, det var lett å leve seg in i historien.

Jeg syntes bok var herlig, den viser hvordan en kongelig liv er, Hvordan de opplever forskjellige ting, hva som skjer med dem, om de faktisk har følelser, kan hjerte deres bli knust? Tempoen i boka syntes jeg var treig på starten med så økte spenningen midt i boka. Også begynte spenningen å øke for hvert kapittel. Handlingen på hvert av kapitlene var forskjellige. Følelsene mellom personene gjorde sånn at jeg ikke klarte å legge fra meg boka. Forfatteren fikk meg til å bry meg om alle karakterer, ikke bare hovedpersonen. Det gjorde sånn at jeg fikk vite om tankene og følelsene til alle karakterene.

Jeg gir den tegning kast 5 fordi, spenningen økte mest mot slutten. Den kunne ha blitt bedre av at det skjedde noe på starten, sånn at man fikk vite litt mer om hva som egentlig skulle skje. Jeg hadde anbefalt ungdommer å lese boka audiens, hvis man liker å lese om hverdagsliv eller kjærlighetshistorie.


Samab

Kongelig hjerte kan også knuses

Skrevet av 28. oktober 2022 av Samab på Apalløkka skole

Boka er en del fire av en serien ‘Halve Kongeriket’. Kalle er hovedpersonen og vil vinne tilbake Lena. Men etter noen kapitler vil kongen at Kalle og søstera hans skal hente Ingrid tilbake til Oslo. Men hvorfor bryr kongen seg om Ingrid så mye? Hvorfor dro Ingrid til Lofoten? Og hvorfor må Kalle og søsteren hente henne tilbake?

Jeg synes at boka er helt grei, den var ganske treg i begynnelsen men ble spennendene mot slutten og noen kapitler inni mellom. Den var ganske treg og kjedelig i begynnelsen hvor de snakket om Lena+Kalle og Lofoten. Likevel tenker jeg at det var ganske spennene å lese boka mot slutten, alt skjedde da. Mot slutten så ville jeg bare ikke legge fra meg boka. Boka stopper midt i spenningen. Jeg var så opptatt med å lese, og når den stoppet så var det ganske irriterende.

Min personlig tanke er at forfatteren er ganske flink til å utvide øyeblikkene, og for deg til å bry deg om karakterene. Det gjør at du vil lese mer og mer. Det synes jeg er ganske viktig for å like boka eller bli fanget i den. Jeg kommer ikke til å lese den neste boka i serien.

Jeg gir terningkast 4. fordi den er ganske treg i begynnelsen, og at de vendepunktene frustrert meg skikkelig mye, fordi det var vanskelig å forstå hva som skjedde. Jeg anbefaler boka til folk som liker drama og kjærlighet.


Elise

Kronprinsen i Lofoten

Skrevet av 28. oktober 2022 av Elise på Eide ungdomsskole

Boka «Audiens» er i sjangeren drama og kjærlighet, den er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Boka handler om en kronprins som heter Karl Johan, men han blir ofte kalt for Kalle. Kalle og kjæresten hans Lena ble enige om at de burde slå opp, siden Lena ville være singel og fri. Kalle håndterer ikke bruddet så bra og ville prøve å få Lena tilbake.
Boka sluttet uventet som gjorde boka enda mer spennende enn det den var fra før, og jeg får lyst til å lese mer. Den er ganske lett å lese, og det er ikke så mange vanskelige ord. Jeg greide å leve meg inn i boka på grunn av at det var så mye som skjedde, og fikk føle litt på hvordan Kalle følte det igjennom bruddet. Boka handler om at man kan ha kjærlighetssorg og hvor viktig det er å passe på de du har rundt deg.
Jeg synes den bør bli nominert til U-prisen, fordi det er en veldig fin bok. Det er mye romantikk og det tror jeg mange ungdommer liker.
Jeg gir boka terningkast 6.


Maria

Kampen for kjærligheten

Skrevet av 28. oktober 2022 av Maria på Apalløkka skole

Gjengen drar til Lofoten for å få Ingrid hjem, men Ingrid har andre planer. Kalle har et mål, han skal vinne tilbake Lena. Men går alt som planlagt når han er i surfeparadis?

Audiens er fjerde bok i bokserien «Halve kongeriket»
I boken følger vi Kronprinsen Karl Johan (Kalle), som i denne delen av serien er hovedpersonen. Kalle bruker mye tid å krefter på å være den perfekte gutten for å imponere alle, men aller mest Lena. Den hemmelige planen faller sakte, men sikkert sammen. Men er det noen andre han imponerer? Klarer han å vinne tilbake sin andre halvdel? Og ikke minst klarer han å få Ingrid hjem? Og hva er det som skjer med kongen egentlig?

Boken er mest fargerik i midten, når alt går i stykker for Kalle. Tempoet i boken er litt treig i starten, men noen av kapitlene var skikkelig spennende. I slutten av boka skjedde alt dramaet, og får deg til å ville lese neste bok i serien.

Jeg synes at forfatteren var veldig god til å utvide øyeblikket, få deg til å bry deg om karakterene. For da fanger boka deg i handlingen, og den er ekstra vanskelig å legge fra seg da. Jeg likte at forfatteren tok opp temaet kjærlighetssorg som noen folk kjenner seg igjen.

Jeg gir terningkast 4. Boka gikk litt treigt i starten. Noen av vendepunktene kunne man forutse og da mistet boken litt gnisten. Jeg vil anbefale den til både gutter og jenter som er interessert i drama og romantikk.

Vis flere anmeldelser

Til toppen