Audiens

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2022 30 anmeldelser

Når gjengen drar til Lofoten i sommerferien, har Kalle en hemmelig plan: Han skal bli sammen med Lena igjen. Men i surfeparadis er det ikke kronprinsen som er konge, og de lokale heltene stjeler både jentene og stoltheten hans. Kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Matilde

Kalle+Lena =Sant?

Skrevet av 26. oktober 2022 av Matilde på Grov skole

Audiens er en dramabok som handler om det kongelige tvillingparet og vennegjengen deres. Denne boken er jo bok fire i denne serien og hver av bøkene i denne serien har forskjellige hovedpersoner som er inne i vennegjengen.

I denne boken er Kalle hovedperson. I tredjeboken slår jo Lena og Kalle opp. Kalle vil da prøve å vinne tilbake Lena ved å ta Lena og vennegjengen med til Lofoten. I hovedsak drar Kalle ikke til Lofoten for å vinne tilbake Lena, men for å hente tilbake venninnen Ingrid som ble stormforelsket i en fyr på internett og dro til Lofoten for å bo med han.

Personlig er min favorittbok den første boken i serien. Både andre og tredje boken var helt grei. Og etter å ha lest fjerdeboken føler jeg fortsatt at ingenting kan toppe førsteboken i denne serien.

Det jeg likte med denne boken var spenningsdramaet, de gangene Margrete var frekk mot Kalle, og det å se hvor forelsket Kalle var i Lena.

Det jeg ikke likte var at jeg følte at boka var litt uoriginal. Nesten som om jeg hadde hørt konseptet før en plass. Selv om den var uoriginal, var den jo veldig spennende. Og etter å ha lest bøkene i denne serien føler jeg nesten en slags tilknytning til denne vennegjengen.

Slutten på boken var bare helt sånn wow, den hadde jeg aldri sett komme. Og jeg vedder på at alle som ikke har lest hele boka ikke kommer til å klare å gjette hva som skjedde.

Jeg synes at dette var en bok som var lett å lese. Jeg anbefaler virkelig flere å lese den. Dette var ikke den beste og mest overraskende boken jeg har lest. Men hvis jeg skal gi en karakter på boken, alt i alt, ligger den på rundt 4+ eller 5-.

Denne boken fortjener ikke å vinne Uprisen, fordi dette er ikke for meg den beste boken. Den mangler mye spenning og overraskelser underveis.


Hermine Loga

Enkelt, men litt rotete drama.

Skrevet av 25. oktober 2022 av Hermine Loga på Karlsrud skole

Audience er den fjerde av en serie med bøker "halve kongeriket" om kongefamilien i Norge.
Den handler om hovedrollen prins Kalle (Karl Johan) og hans vennegjeng som skal til Lofoten på tur for å hente med en gammel venn hjem. Han bruker mye tid å krefter på å være den perfekte gutten for å vinne tilbake Lena, men den perfekte planen faller sakte fra hverandre.
I denne boka er det både romantikk og drama mellom familie og venner.
Jeg vil si denne boka passet best til ungdom på grunn av dette.

Til tider kunne denne boka være litt kjedelig fordi det ikke var mye som skjedde, men andre ganger klarte jeg nesten ikke legge den fra meg. Det var egentlig veldig mye av det samme som skjedde som noen ganger gjorde det vanskelig å lese. Denne boka er skrevet på en måte at det er enkelt å leve seg inn i følelsene i karakterene. Siden det er en serie med bøker så er det viktig å ende boka på toppen av en spenningskurve sånn at man får lyst til å lese neste bok. Det var denne forfatteren veldig god til i denne boka.

Jeg vil gi denne boka en sterk 4 som terningkast fordi jeg likte den veldig godt og kunne lest den på nytt. Når jeg var ferdig med denne boka satt jeg igjen med en følelse av at jeg ville hadde lyst til å lese neste bok i serien.


thea

Helt grei

Skrevet av 24. oktober 2022 av thea på Åkra ungdomsskole

Audiens er den fjerde boka i bokserien "halve kongeriket"
I boka følger vi Kronprins Kalle, som desperat prøver å vinne tilbake Lena. Kalle og vennegjengen drar på ferie til Lofoten, for å hente med seg Ingrid hjem igjen til Oslo. Denne boken gidde meg litt blanda følelser, den var spennende noen steder i boken mens andre steder ble den litt vel kjedelig. Etter min mening skjedde det mye av det samme, jeg gikk å ventet på ett stort plott som egentlig aldri kom. Som sagt så er dette bok nummer 4 i bokserien, det kan kanskje ha noe med at forfatterene begynner og gå tom for ideer? Boken føltes egentlig litt lik som de andre bøkene i serien. Selvfølgelig så var det positive ting med boken også, jeg likte at det skjedde ting som var uventa også, ting som jeg ikke forutså såpass mye som jeg gjorde med andre hendelser i boken. Jeg likte også slutten, slutten var veldig uforventa og fikk meg til å lure veldig på hva som skjer videre. Bok nummer 6 har i alle fall et mega potensiale med tanke på slutten i "Audiens". Alt i alt så var boken grei, falt ikke helt i stil hos meg dessverre men det finnes nok andre som liker bøker som dette mer enn meg.
Jeg anbefaler boken for både gutter og jenter i alder 12 og oppover, som interresserer seg for romanse og drama.
Jeg gir den terningskast 4.


Andrea Oprann Torbergsen

Spennende, med et hint av treg

Skrevet av 19. oktober 2022 av Andrea Oprann Torbergsen på Grov skole

Audiens er fjerde bok i serien “Halve kongeriket” der man følger kronprins Karl Johan (Kalle), mens han prøver å bli sammen igjen med Lena. Boken foregår i Lofoten der de har dratt på ferie med Margrethe, Tess og Arnie for å prøve å hente Ingrid tilbake til Oslo.

Jeg synes personlig at boka var en blanding av spennende og treig. Noen steder i boka var det så spennende at jeg ikke klarte å legge den fra meg før kapittelet var over. Andre steder hendte det at æ kanskje hoppet over noen setninger for å komme meg videre. Men hvis man ser bort ifra det, er boken veldig lett å forestille seg hvordan ting skjer mens man leser. Det hendte av og til at jeg bare måtte se i taket fordi jeg blir flau for folka i boka.

Boka skinner mest midt inni boka. Det var noe med å lese om alle tingene som gikk i stykker for Kalle akkurat da, som startet konflikten på ordentlig for meg (kan ikke si så mye på grunn av idiotiske spoilers, les boken hvis du lurer på hva som skjedde).

Når man ser på boka i helhet er den grei, ting funker og det er ingenting som ikke passer inn fra mitt perspektiv. Men det er en liiiiiiiten ting som jeg har tenkt med alle bøkene i serien (unntatt den første). De føles litt som kopier av, ja, førsteboka. Alle bøkene er gode, men de føles litt like alle sammen. Bare med andre karakterer. Denne boka skiller seg bare ikke nok ut fra resten i serien.

Enden kan jeg vel ikke si så mye om på grunn av spoilers, og det er litt vanskelig å si alt her uten å røpe slutten for folk som bare leser anmeldinger for å se om de gidder å starte på serien. Men jeg synes den var helt grei, den var litt uventet og jeg tror ikke jeg kunne ha gjettet meg til det.

Jeg ville ikke sagt at denne boken er rett til å vinne U-prisen og jeg gir den terningkast 4. Jeg har kanskje ikke fulgt det der med 2 dårlige ting og 4 bra ting, men den fortjener 4. Jeg ville sagt at du burde lese serien (hvis du liker romanse og drama og er over 12 år).


Aurora

Helt innafor

Skrevet av 3. oktober 2022 av Aurora på Smestad ungdomsskole

Audiens er den fjerde boken i serien Halve Kongeriket.
I denne boken følger vi Kalle, som nå er hovedperson. Han vil gjerne få tilbake Lena, og gjør alt han kan for å vinne henne tilbake da de drar på ferie til Lofoten med hele vennegjengen for å få Ingrid hjem.
Boken holder spenningskurven oppe, den var vanskelig å legge fra seg og lett å lese. Boken hadde et språk som gjorde det veldig lett å lese, og mange slangord som er aktuelle i dag. Selv om forfatterne er voksne, så merker man at de har gjort et godt arbeid med å formulere seg slik at det ikke virker rart. Likevel så er det noen steder i boken som gjør meg så klein at jeg må legge fra meg boken og gå fem runder rundt huset før jeg tør å lese videre. Det er noen plot twists i boken som man kanskje kunne ha forutsett, men om man ikke overanalyserer handlingen så er ikke det et stort problem.
Boken passer fint for målgruppen, og passer for både gutter og jenter da den tar opp temaer som begge kjønn kan kjenne seg igjen i.

Jeg gir boken terningkast 4

Til toppen