Audiens

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2022 30 anmeldelser

Når gjengen drar til Lofoten i sommerferien, har Kalle en hemmelig plan: Han skal bli sammen med Lena igjen. Men i surfeparadis er det ikke kronprinsen som er konge, og de lokale heltene stjeler både jentene og stoltheten hans. Kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tale

Kronprinsen i Lofoten

Skrevet av 9. november 2022 av Tale på Eide ungdomsskole

Audiens er den fjerde boka i serien, Halve kongeriket. Boka er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Boka er enkel å lese, men vanskelig å komme inn i. Jeg fant at jeg ble veldig lei av å lese den. I starten slet jeg meg gjennom sidene, men når jeg hadde lest litt over halve boka så klarte jeg ikke å legge den fra meg. Jeg var frustrert og ropte når jeg leste slutten. Jeg hadde så lyst og finne ut hva som kommer til å skje videre.

Boka handler om Kalle som har kjærlighetssorg. Kalle er kronprinsen i Norge. Kalle liker å høre på podkast og trene. Han har lyst og få tilbake Lena, eksen sin, så han trener for og se bra ut for henne. Kalle planlegger en tur til Lofoten for å få hjem en venn. Jeg har ikke lest de andre bøkene, men jeg forstod godt hva som hadde skjedd tidligere. Det går med andre ord fint an å lese Audiens uten å ha lest de tre første.

Boka er treig i begynnelsen, og det at det går så lang tid før jeg blir fenget trekker litt ned. Men vær tålmodig, for den blir bra.

Jeg vil gi boken terningkast 5


Sara

Ikke alt går på skinner, selv ikke for kronprinsen

Skrevet av 8. november 2022 av Sara på Karlsrud skole

Boka Audiens er skrevet av Anne Gunn Halvorsen og er fjerde bok i bokserien halve kongeriket. I denne boka blir vi kjent med kronprins Karl Johan (Kalle). Kalle og vennegjengen skal på tur til Lofoten for få Ingrid med hjem. Ingrid har nemlig blitt stormforelsket i en fyr hun ble kjent med på Instagram og dro helt til Lofoten for å bo med han. Kalle har et annet mål for turen og det er å vinne ekskjæresten Lena tilbake, men ikke alt går på skinner, selv ikke for kronprinsen.
Jeg vil si at starten av boken var ganske treig i starten der man leser mye om hvor forelsket kalle er i Lena og hvor mye han savner henne. Utover i boken ble den mer spennende. Deler av boken var ganske kjedelige der det føltes ut som at handlingen stoppet opp, mens noen av kapitlene var så spennende at jeg ikke klarte å legge fra meg boken. Slutten av boken var definitivt den delen av boken der alt dramaet skjedde.
Forfatteren er flink til å formidle følelsene til karakterene som gjør handlingen realistisk. Det er ikke bare personskildringer, men også gode miljøskildringer som beskriver veldig godt hva slags miljø karakterene befinner seg i. Dette gjør det enklere å se for seg handlingene og hele historien føles utrolig ekte. Boken har et ungdommelig språk og er lett å lese, nesten for lett. Jeg ville nok ikke anbefalt denne boken til noen over 16 år da boken er veldig lettlest.
Det jeg føler at denne boken mangler er en mer gripende start som får leseren til å ville fortsette å lese for å se hva som skjer videre. I tillegg til en gripende starter mangler boken variasjon i tematikken. Jeg kunne oppleve at noen av problemene som Kalle møter på oppsto flere ganger i løpet av boken.
Jeg har ikke lest de tidligere bøkene i denne bokserien, men jeg opplevde det ikke som et problem i det hele tatt å bare «hoppe» inn i bokserien. Siden denne boken er en del av en bokserie er det utrolig viktig å ende boken på toppen av spenningskurven slik at leseren skal få lyst til å lese neste bok. Det syns jeg forfatteren klarte veldig bra. På slutten av boken var den så spennedene at det var litt irriterende når den sluttet. Jeg fikk lyst til å lese neste bok med en gang jeg var ferdig.
Alt i alt var det en bra bok selv om starten var litt treig. Jeg gir boken terningkast 4, men denne er sterk. Det jeg følte boken manglet var som sagt en mer gripende start, men ellers var det en god bok.


Anna Bianca

Elsker denne bokserien

Skrevet av 7. november 2022 av Anna Bianca på Høylandet skole

Kalle skal på tur til Lofoten sammen med resten av gjengen og bare håper Lena også blir med. På turen blusser gamle flammer opp og nye problemer bare fortsetter å dukke opp. Har Kalle funnet en ny kjærlighet eller er det bare for å glemme Lena?

Jeg syns boka var super bra. Spenningen ble bare større og større og til slutt når spennings toppen var der fortsatte skriveren og holde på spenningen enda litt til. Jeg har lest alle bøkene i denne serien og gleder meg masse til å ta fatt i neste bok.
Jeg syns det var spesielt gøy at forfatteren valgte å ta opp forholdet til Lena og Kalle igjen ettersom at bok nummer en var min favoritt. Nå er jeg litt usikker på om jeg syns første boka var best eller denne her.

Jeg tror aldri jeg har hatt så stor leseglede av en bokserie noen gang.

Jeg vil anbefale denne boken til alle ungdommer som liker bøker med ungdomsdrama og kjærlighet. Men husk å starte med bok 1 i serien blir ikke like bra om du bare hopper midt uti liksom.

Jeg mener absolutt at denne boken burde nomineres i år fordi alt med denne boken bare var helt fantastisk.

For å gjøre det kort vil jeg gi denne boken terningkast 6/6 og som jeg sa tidligere gleder jeg med til å begynne å lese neste bok.


Eva

Spennende slutt

Skrevet av 3. november 2022 av Eva på Inderøy ungdomsskole

I den fjerde boken av halvekongeriket følger vi kalle som har planlagt en super tur til Lofoten med vennegjengen. Målet med turen er å få med seg Ingrid hjem, men egentlig har kalle en plan om å bli sammen med Lena igjen. Man alt går ikke etter planen på denne turen.

Jeg syns starten på boken var litt kjedelig. Jeg følte det var det samme som skjedde mye av tiden på starten. Det syns jeg var litt dumt, for jeg mener at for at det skal være en bra bok, så må det være en spennende start som gjør at jeg får lyst til å lese videre. Det klarte ikke denne boken helt, så håper det blir bedre til neste bok. Det jeg syns var bra var at mot slutten så begynte boken å bli mer og mer spennende og da klarte jeg ikke å legge fra meg boken. Det syns jeg var veldig bra at de hadde klart fordi hvis det er en bra slutt så får man veldig lyst til å lese videre og da ender man kanskje opp med å lese neste bok.

De hadde vært flinke når det kom til å skrive den, den var enkel og lese og de brukte mage ungdommelige ord, dette gjorde at jeg kunne kjenne meg i igjen i noen av ordene de brukte. Jeg tror boken passer til de fleste ungdommer, men mest til de som liker å lese om drama og kjærlighet.

Jeg gir boken terning kast 4. Fordi jeg syns den var litt treg i starten og at det ikke skjedde så mye. Men og fordi jeg syns det var fint at det var så spennende på slutten, og fordi de hadde vært så flinke og brukt så mange ungdommelige ord.


Kiran

Hva gjør man når alt går feil vei?

Skrevet av 1. november 2022 av Kiran på Apalløkka skole

Audiens er en bok innenfor sjangeren drama og kjærlighet. Audiens handler om å ta riktige valg, være en bedre versjon av seg selv, få den man ønsker og om å bli sviktet. Den handler om at kronprinser også får kjærlighetssorg. Man gjør alt man kan for å imponere og være en god person, men hva gjør man egentlig når alt går feil vei? Hva får kjærlighetssorgen deg til å gjøre?

Vennegjengen, Kalle Tess, Margrethe, Arnie og Lena, drar til Lofoten i sommerferien som skal være et forsøk på å få Ingrid hjem fra den tilsynelatende merkelige typen, Falk. Det skulle blir en avslappet og idyllisk feire med bare venner, og ingen foreldre. Falk virker overbeskyttende og kjærlighetssorgen til Kalle får ringvirkninger. Kalle blir påvirket av urealistiske idealer og kjærligheten blir mer komplisert. Hva gjør man da? Hvem skal kalle velge, og er Kalle egentlig klar for tronarvingen?

Jeg ble oppslukt av boken allerede ved de første få sidene. Ikke nødvendigvis fordi det var mye som skjedde eller at det var en økende spenning, men fordi tematikken var spennende. Jeg synes hele handlingen var interessant og gjorde at jeg leste ferdig boken på en dag. Utover i handlingen økte spenningskurven og det styrket boka, fordi det nesten alltid skjedde noe. I tillegg var det et vendepunkt noe som gjorde boka engasjerende, og jeg ble nesten fanget i handlingen. Forfatteren jeg gjør et bevisst grep på å skildre miljøet og karakterene på en måte som gjorde at jeg levde meg inn i handlingen. Jeg synes boka tar opp relevante temaer som baserer seg mye om ungdom. Kjærlighetssorg, urealistiske idealer, vennskap, usikkerhet og uvitenhet. Jeg liker bøker med sterke budskap som gjør at jeg siter igjen med en del nye perspektiver, følelser og tanker. Denne boka traff derfor midt i blinken og gjorde at jeg funderte over flere ting. Jeg mener boken var lettlest, og passer en målgruppe på mellom 13-16 år. Jeg gir boken terningkast 5+ fordi den meget tankevekkende, interessant og fengende, men den er veldig rolig i starten.

Vis flere anmeldelser

Til toppen