Audiens

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2022 30 anmeldelser

Når gjengen drar til Lofoten i sommerferien, har Kalle en hemmelig plan: Han skal bli sammen med Lena igjen. Men i surfeparadis er det ikke kronprinsen som er konge, og de lokale heltene stjeler både jentene og stoltheten hans. Kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maia Rypestøl

En kongefamilie prøver å få hun tilbake

Skrevet av 24. november 2022 av Maia Rypestøl på Fevik skole

«Audiens»
av Anne Gunn Halvorsen og Randi fuglehaug

Boken handler om en kongelig familie der kronprinsessen har rømt til Lofoten. Kronprinsessen heter Ingrid. De har prøvd å få henne tilbake, men det gikk ikke. Nå skal de prøve igjen. Sist gang var det de voksne som prøvde, men nå skal ungdommene prøve å få kronprinsessen tilbake. Greier de det?
Jeg synes denne boken var morsom. Den starter litt brått, og det er både litt bra og litt dumt. De starter rett på sak – in media res, og så forteller de om det som har skjedd før. Jeg har ikke lest så mange bøker der de gjør dette, men jeg synes det er kult. Jeg synes boken er spennende. Den blir likevel noen ganger litt kjedelig, fordi handlingen stopper litt opp, men så blir den gøy etter bare litt. Denne boken er en del av en serie. Jeg har ikke lest de andre bøkene i serien, så vet ikke hvor mye det da endrer på hva jeg forstår av innholdet. Jeg synes de forklarer bra, så for meg spilte det liten rolle at jeg ikke hadde lest bøkene tidligere i serien. Jeg mener at dette er en bok man kan kjenne seg igjen i, ikke det at man er i en kongefamilie, men i noe av det som skjer. Min mening er at boken kan passe godt til barn og unge mellom 12-16 år. Jeg synes og at boken passer både gutter og jenter.
Jeg synes denne boken bør bli nominert til uprisen. Det en veldig gøy og spennende bok som forteller en bra historie.
Jeg vil gi boka terningkast 5


Sol Vandela

Spennende avslutning

Skrevet av 22. november 2022 av Sol Vandela på Tjøme ungdomsskole

Det første jeg tenker på når jeg tenker på boka er "grønn". Omslaget er grønt, og jeg har sett det så mange ganger nå at det er det jeg tenker på. Det sier også noe om at boka er lang når jeg har sett den så mange ganger. For meg ble det for mye detaljer, noe som gjør at den ble for lang. Hadde boka vært kortere, hadde den nok vært mer spennende.

Det jeg likte med boka var handlingen. Jeg likte handlingen siden du var på tur. Når de var på tur så likte jeg at de var mye ute og utforska stedet de var på. Og at de ikke bare var i huset hele tiden. Jeg synes også at boka hadde et sånt passe språk siden den hadde mye språk som ungdommer bruker nå.

En ting til jeg også likte med boka var avslutningen. Jeg likte avslutningen siden det ble mer spennende da. Siden det skjedde en sånn stor ting som påvirka alle karakterene vi følger.

Denne boka er nummer fire i rekkefølgen og jeg har ikke lest de bøkene som er før denne boka. Så jeg synes at man ikke ble så mye mer kjent med karakterene i boka når man leste den. Kanskje burde man lese de andre bøkene før denne, sånn at du kan få mer info om karakterene og bli bedre kjent med de.

Til å oppsummere så hadde jeg gitt denne boka terningkast 4.


Linea

Audiens - Vanskelig å forstå?

Skrevet av 11. november 2022 av Linea på Ve skole

Forfatter: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug
Sider: 228
Utgivelsesår: 2022

Boken Audiens er den fjerde boken i serien halve kongeriket. I denne boken følger du Kalle som sammen med vennegjengen drar på en tur til Lofoten. På denne turen har Kalle en hemmelig plan: han vil nemlig bli sammen med ekskjæresten Lena igjen.

I starten av boka så var jeg veldig forvirret. Jeg skjønte liksom ikke hva som skjedde, men det kan være fordi jeg ikke har lest de tre første bøkene. Uansett så likte jeg fremdeles ikke boken så godt. Jeg likte ikke hovedkarakteren Kalle fordi personlig så synes jeg at han var selvopptatt og hadde et ego som var gjennom taket, i hvert fall i sånn 80% av boken. I de siste 20% av boken så ble han mindre selvopptatt og jeg begynte å like han mer.

Det er en lettlest bok og måten den er skrevet på er enkel å forstå. Karakterene i boken reagerer og oppfører seg realistisk.

Jeg synes boken Audiens kan bli nominert til Uprisen, men at den ikke vinner. Jeg gir den terningkast 3


Martha

Lolo (LofotenLove)

Skrevet av 11. november 2022 av Martha på Åkra ungdomsskole

"Audiens" boka om kronprins Kalle av Noreg som er på tur til Lofoten med systera og vennen sine. Blir turen vellykka?

"Audiens" er den fjerde boka i serien halve kongeriket. Denne gongen er dei kongelege på tur til Lofoten for å få med seg vennina Ingrid heim. Kalle leggjer ein plan for å få Ingrid med seg heim, men også å få Lena til å insjå at Kalle er den rette og at dei bør bli saman igjen.

Eg synest boka "Audiens" var kreativ og tilførte meg noko nytt. Ho var liksom noko anna. Handla om prinsen av Noreg som var på hyttetur til Lofoten for å få med seg vennina heim, og å vinne hjartet til ein av dei andre venane medan også. Ein skal ha god kreativitet for og komme opp med ei sånn bok. Tempoet i boka var bra gjekk ikkje alt for fort, eller for seint. Ein får også komme tett på hovudpersonen og kva han føler som er bra, og boka er troverdig ein tenker liksom at er det sånn kongefamilien har det. Noko eg kanskje synest mangla eller sakna var ein plot twist, at noko litt stort hadde skjedd som ein ikkje kunne tenke seg til å skje. Det var ein plot twist i boka, men synets kanskje ikkje den var så god. Ein kunne liksom tenke seg til at det kom til å skje. Ønska at boka hadde berørte meg meir. Sakna den følelsen ein får av å lese ei bok der du kjenner deg såpass lik at du føler du er hovedpersonen.

Kort sagt var boka kreativ, tempoet var bra, ein får komme godt inn på hovedpersonen og boka tilførte meg noko nytt. Sakna at den berørte meg meir, og at det var ein litt betre plot twist.

Terningkast 4


Betel

En historie flere kan kjenne seg igjen i

Skrevet av 9. november 2022 av Betel på Apalløkka skole

I boken Audiens, skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug, følger vi kronprins Kalle og hans reise til Lofoten med vennegjengen hans, men lite visste han hva det var som ventet han. I Lofoten ser han og opplever han ting han skulle ønske han ikke gjorde.

Allerede fra start begynner boka med et tema flere ungdommer kan kjenne seg igjen i som er å sammenligne seg selv med andre, noe jeg syntes er essensielt i en bok, å kunne ha medfølelse for karakterene i boka er noe som gjør den 100 ganger bedre. Jeg syntes boka begynner rolig og beveger seg i passende tempo.

Noe jeg mislikte med boka var at de introduserte en ny karakter i de siste sidene av boken men ettersom som dette er en serie så antar jeg at vi får vite mer om karakteren i de neste bøkene. Slutten på boka er en åpen slutt samtidig som det er en cliff hanger. Jeg syntes ikke at det er mye spenning i boka, bare gode vendepunkt, som også reddet boka. Jeg mener også at denne boka var interresant å lese fordi det aldri er et kjedelig punkt i boka noe som også gjør den vanskelig å legge fra seg.

Det er noen steder i boka hvor jeg glemmer at den er skrevet i tredje person som gjorde det vanskelig å lese i starten fordi jeg er så vant med bøker som er skrevet i første person. Jeg føler historien hadde vært bedre og følt mer ekte hvis den var skrevet i første person fordi når jeg leser i første person så føles det ut som at jeg leser dagboken til karakterene, men når jeg leser i tredje person føles det mer ut som at jeg er et kamera.

Jeg gir denne boken terningkast 5- og hadde anbefalt den til ungdommer fra alder 14-16.

Vis flere anmeldelser

Til toppen