1957

Jon Ewo Cappelen Damm 2014 24 anmeldelser

KOMMER I SEPTEMBER! Året er 1957. Norge er styrt av Heinrich Himmler og SS. Monika er 16 år og har begynt å tvile. Før mente hun at det var hennes plikt å gifte seg med den 17-årige SS-kadetten Erik. Hun Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

Sebastian Garheim Ege

Sebastian Garheim Ege

Skrevet av 5. desember 2014 av Sebastian Garheim Ege på Lagård ungdomsskole

¨Denne boka var ei kjempekjekk bok! Den var veldig gøy for meg å lese, fordi jeg liker veldig godt historien bak andre verdenskrig. Den skildrer godt, og får godt frem hva handlingen er. Men man kan bli usikker på om boka er fakta, eller fiksjon, fordi forfatteren forteller ikke noe om boka skal være på 40-tallet, eller om boka skal være diktet opp. Men de fleste ville ha tolket det som om det var under andre verdenskrig. Dette gjør en sikkert fordi det handler om nazisme i Norge.

Moni er ei jente på 15 som er medlem som SS-kandidat, for å støtte den neo-nazistiske-revolusjonen. Og de røde driver ennå opprør. Men hva skjer når hun møter Hans? Hva vil Erik og onkel Heinrich si om dette, hvis de finner det ut? I verste fall, hva om noen på pikehjemmet finner dette ut? Da er jeg dødens..

Terningkast 5, mener jeg boka fortjener.


Krister Vestland

Krister Vestland

Skrevet av 4. desember 2014 av Krister Vestland på Dokka ungdomsskole

Året er 1957 og 16 år gamle Monika Kruse må gifte seg med SS-kadetten Erik. EN dag møter hun en av fienden "de røde". I et gjennomnazifeisert land begynner hun å tvile på hvem som man kan stole på.
Jeg syntes boka er veldig fin og forteller en litt mørk historie om hva som hadde skjedd hvis nazistene hadde tatt over Norge. Boka begynner litt sakte, men tempoet bygger seg mer og mer opp etter hvert.
Jeg ville anbefalt boka til ungdommer mellom 13-16 år gamle for passer best for dem.
Av meg får boka terningkast 5


Ida

Ida

Skrevet av 3. desember 2014 av Ida på Lundenes skole

1957

Monika lever i det nynazistiske Norge og skal bli tvangsgiftet med sin filmkollegea. Men så møter hun en av de Røde, hun åpner øynene og ser forbi løgnene.

Dette er en bok jeg godt kunne ha kastet fra meg fordi den var så utrolig kjedelig. Og slutten var dum! Tema i denne boken var nok at hvis Hitler hadde vunnet krigen, så ville dette skjedd!

Dette er en bok for de som har lest 1920, og synes at det er gøy å kjede seg. Denne boka bør ikke nomineres til Uprisen!


Tiril

Tiril

Skrevet av 3. desember 2014 av Tiril på Lundenes skole

Hvordan Norge hadde sett ut etter 2.Verdenskrig, i 1957- dersom nazistene vant?

Boken handler om Monika på 16 år, som er sykepleier og mener at hennes plikt er å gifte seg med SS- kadetten Erik. Men en dag dukker Hans opp, og han tilhører fienden.

Terningkast: 5! Fordi det er en veldig godt skrevet bok, med godt innhold, gode setninger, den er skrevet på den måten at man bare har lyst til å lese videre, og det er en veldig åpen slutt. Jeg fikk lyst til å lese videre fordi den hadde en ganske god spenningskurve, men den får ikke toppkarakter fordi det samme skjedde om og om igjen, og slutten på boka gjorde meg veldig irritert.

Jeg anbefaler denne boken til både gutter og jenter i alderen 13-16 år. Og den burde nomineres til Uprisen.


Christoffer Ian Kirsby

Christoffer Ian Kirsby

Skrevet av 27. november 2014 av Christoffer Ian Kirsby på Lagård ungdomsskole

Boka «1957» er en spennende roman om 16 år gamle Monika også kjent som Moni. Monika bor på pikehjem etter at begge foreldrene hennes døde når hun knapt var 1 år. I oppveksten har hun blitt en medlem som SS-kandidat om å støtte den neo-nazistiske revolusjonen. Men alt går ikke den positive retningen når hun ikke er interessert i hennes forlovet kadett Eric.

Boka er både spennende og veldig tankevekkende. Den er veldig lett å lese, og innholdet er rett og slett veldig bra. Den skuffer ikke leseren, selv om noen sener blir litt drøye. Den blir nok ikke en u-pris vinner, men bra jobbet Jon Ewo.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen