Evna (Ravneringene 3)

Siri Pettersen Gyldendal 2015 8 anmeldelser

Etter å ha forlatt vår verden gjennom portene, havner Hirka i Dreysil, i de blindes verden. En verden hvor hun bare regnes som en utilstrekkelig halvblodsart. Men Hirka er også beviset på Graals virilitet, og skal lede de blindes invasjon Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Veronica Hestenes

Veronica Hestenes

Skrevet av 16. desember 2015 av Veronica Hestenes på Grim skole

Boka er nr. 3 i en serie. Kan den gi en god leseopplevelse uten å ha lest de to andre? Ikke for oss to i klassen som har lest den. Nå skal det sies at vi ikke digger fantasy heller, da. (Men vår medelev som hadde lest de to første bøkene, ville gjerne stjele med seg Evna).

Vi møter et stort persongalleri med en gang. Problemer og utfordringer står i kø for sterke Hirka. Det er fort gjort å miste noe her. Vi måtte bla tilbake flere ganger. Språkføringa liker vi. Det er gode skildringer og det blei mye spenning etter hvert!


Marthe

Marthe

Skrevet av 13. desember 2015 av Marthe på Rørvik skole

Evna.
Evna er en fantasy bok, og er den tredje og siste boka i serien «Ravneringene».
Hirka, ei jente som ikke passer noen steder, reiste fra Ymslanda der hun vokste opp, til menneskenes verden for å finne familien sin, og til Dreysil for å stoppe en krig. Hovedmålet hennes var å forhindre at landet Dreysil skulle gå til krig mot det intetanende landet Ymslanda.
Boka er nesten umulig å legge i fra seg, man har ikke egentlig lyst til å lese mer, fordi da er man litt nærmere slutten. Spenningskurvene er ikke noe som er veldig overaskende og som gir deg en «mindfuck», fordi boken fortsetter med det samme tempoet, men spenningen øker. Dette er ikke en dårlig ting men heller en veldig bra ting.
Det jeg var redd for, når den siste boka kom ut, var slutten. De to andre bøkene var jo fantastiske, så hvordan skulle denne boka ende? Slutten var heller ikke super overaskende, men den hadde en fin flyt som gjorde at en kan være avslappet når man er ferdig med boka, og ikke «OJ HVA?!» eller «MER MER MER.»
Boka for min del var veldig lett å leve seg inn i, fordi boka var veldig godt skrevet og en fikk veldig god innblikk i det som skjedde der og da, og det som skjedde rundt. Noen ganger kan man jo også få en favorittkarakter … *host* Kolail *host*.
Noen ganger i en serie, så passer bøkene ikke helt sammen, men her var det som om det aldri hadde vært en pause. Hovedfokuset i alle tre bøkene er noe som er evna. Evna er en slags magi som en blir født med. Evna kan gjøre deg sterkere, smartere (med handlinger og bevegelser), og mer våken. Men det er ikke alle som har evna lenger begrunn av en hendelse som skjedde for tusen år siden. For noen så er det glemt, noen husker ikke, men noen vil ha den tilbake. Og prisen må betales med blod.
Terningkast: 6/6


Mia Adina Wollan Frantzen

Mia Adina Wollan Frantzen

Skrevet av 13. desember 2015 av Mia Adina Wollan Frantzen på Drøbak Montessori ungdomsskole

Hirka forbereder seg på å møte det rådende huset i en kald, hierarkisk verden der forakten for svakhet regjerer. Motvillig aksepterer hun sin skjebne, i håp om at det kan redde Rime og Ymslanda. De likfødte tørster etter evna, og Hirka innser at krigen hun ville stanse kommer til å skje uansett. Hun blir møtt med hindringer som vil utfordre alt hun har trodd og kjempet for.

Evna er den siste boka i trilogien om ravneringene. Og akkurat som de tidligere bøkene er denne også helt på topp. Siri Pettersen har enda en gang klart å fange leseren i Hirkas verden. Etter å ha lest de to første bøkene, Odinsbarn og Råta, hadde jeg store forventinger til den siste boka. Og jeg ble ikke skuffet. Evna var en fantaskisk avsluttning på en utrolig god trilogi.

Jeg vil anbefale denne boken til alle som har lyst til å fordype seg i en ny fantasy verden. Som de tidligere bøkene inneholder Evna også både kjærlighet, action og spenning. Siri Pettersen har klart det igjen, om ikke er boken enda bedre enn de to første.
Terningkast 6!


Martine Berg

Martine Berg

Skrevet av 13. desember 2015 av Martine Berg på Kjøllefjord skole

Evna er den tredje og siste boka i fantasy serien Ravneringene.
I de to første bøkene blir vi kjent med hoved personene Hirka og Rime. Hirka bor i Ymslanda, men er ikke som alle andre derfra, hun har ikke hale. Hirka blir jaget i sin egen verden, og satt i fengsel. Hun reiser fra Ymslanda til vår verden, hvor hun møter nye problemer. Snart skal hun til en ny verden og enda fler problemer.
Evna er skrevet av Siri Pettersen og er en bestselgende triologi. Det skal lages film av bøkene, og Evna er nominert til bokhandlerprisen.

Hirka er datter av Graal, en likfødt og snart skal hun møte resten av familien sin. Hun er i Dreysìl, likfødtes verden, Umpiri. For de er hun et mirakel, et håp om å få evna tilbake. Hirka vet hun må lede en krig, en hun ikke vil ha, en krig mot Ymslanda. Der hvor Rime er, Rime vet også at krigen vil komme. I boka følger man Hirka og Rime i deres reise mot krigen.

Jeg har lest de to første bøkene i Ravneringene og de var utrolig bra, så jeg hadde store forhåpninger til Evna og den skuffet ikke! Boka er kjempe spennende, og har en god blanding av både kjærlighet og action. Det var litt vanskelig å komme i gang med boka, men når jeg hadde lest ca. halvparten klarte jeg så vidt å legge boka fra meg. Det er mange uventede vrier til historien og det gjorde boken enda mer avhengighetsskapende.
Boka er skrevet i tredjepersons synsvinkel, og bytter mellom Hirka og Rime. Boka har litt avansert språk, siden den er ikke bare skrevet på Norsk men også bruker språkene fra de forskjellige verdene i boka.

Boka passer godt for ungdom, men også voksne. Den passer for både gutter og jenter. Som de to andre bøkene i Ravneringene er boka ganske lang, så du må ha leselyst for å lese boka. Jeg syntes boka er den beste av alle tre bøkene i serien.
Terningkast: 6


Mathilde Solheim

Mathilde Solheim

Skrevet av 28. november 2015 av Mathilde Solheim på Hovedgården ungdomsskole

Evna – en bok du ikke klarer å legge fra deg!

Hirka hører ikke til i noen verden. Hun er Umpiri, menneske og ætling. Hun er ment til å være på reise, ikke slå seg ned i en verden for alltid.

Hirka og Rime våkner opp i to forskjellige verdener. Rime i Ymslanda og Hirka i Dreysíl. I forrige bok fikk de vite at de mest sannsynlig må kjempe mot hverandre i den største krigen på over tusen år, en krig for Evna. Hirka på Umpiris side, og Rime på ætlingenes side. Graal, faren til Hirka, vil at hun skal kjempe på Umpiris side, men uten at Graal vet det planlegger Hirka og få de falne i Dreysíl med på ætlingenes side. Hirka tror at ved hjelp fra dem kan hun få Evna tilbake i alle verdenene. Hun ber Keskolail, eller Kolail som han egentlig heter, om å lede de falne. Leseren får være med på et fantastisk eventyr. Det er spenning overalt, og man lurer fælt på hvordan det vil gå til slutt.

Jeg synes boka var kjempespennende fra første stund. Det var som om jeg var en del av historien. Jeg ble dratt inn i karakterene og det var som om jeg opplevde det som skjedde. I tillegg synes jeg det var kult at vi fikk bli med i både Hirkas liv og Rimes liv. Det gjorde det lettere å forstå handlingen. Språket i boka var egentlig ganske enkelt. Selv om det var et par vanskelige ord, så skjønte jeg handlingen.

Dette er den siste boken i trilogien Ravneringene. Dette er bøker i sjangeren fantasy som inneholder action, kjærlighet og drama. Jeg tenker at bøkene passer for både gutter og jenter i alderen 12-15 år.

Jeg har lest alle de tre bøkene og vil si at dette er en av mine favorittserier/favorittbøker. Jeg vil anbefale andre å lese denne boken og de to foregående bøkene i serien. Jeg gir boken Evna terningkast: 6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen