Til ungdommen

Linn Skåber Pitch Illustratør: Lisa Aisato 2018 53 anmeldelser

Ungdomstiden er spennende, fin, morsom og noen ganger både vanskelig og rar. Foreldrene står på sidelinjen og prøver å forstå, men det er ikke lett. Det er brytningstid. Man står midt imellom. Sammen med andre og helt alene. Linn Skåber Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Eva Norheim Schmidt

Eva Norheim Schmidt

Skrevet av 9. september 2019 av Eva Norheim Schmidt på Kannik skole

Jeg elsket Linn Skåbers bok, Til Ungdommen! Det var en lettlest bok som var interessant å lese, ikke bare fordi det var korte historier, men fordi det var relevant. Man kunne kjenne seg igjen i flere av historiene. Historiene kunne få meg til å tenke over ting jeg aldri hadde tenkt før. Jeg kunne også begynne å le av historiene. Jeg mener denne boken fortjener soleklart terningkast 6. For meg er dette en av de beste bøkene jeg har lest, og når du legger fra deg boken en dag, er det lett å begynne neste dag uten å måtte tenke lenge over hva som hadde skjedd dagen før, fordi det begynner ulike nye hele tiden. Helt klart en favoritt!


Anna Louise

Anna Louise

Skrevet av 14. mars 2019 av Anna Louise på Midstuen Skole

Til Ungdommen, av Linn Skåber
En bok inspirert direkte fra hva ungdommer har fortalt virket som en god ide. Får man nok historier vil vel alle kjenne seg igjen i minst en av historiene. Og det var en god ide også. Jeg kjente meg igjen i overraskende mange av historiene. Om ikke hele historien var sånn jeg har opplevd situasjoner var deler av de små historiene gjenkjennelige.

Boka var godt skrevet og språket var variert. Det at hele boka bestod av korte historier gjorde at man enten fikk lyst til å lese videre fordi man ville finne flere aha gjenkjennelige tekster eller man vil lese videre fordi man ville lese hva andre folk tenker om ungdomstiden.


Mina

Mina

Skrevet av 28. desember 2018 av Mina på Haraldsvang

Linn Skåber har tatt med mange problemer, opplevelser og tanker ungdommen har. Likevel, syns jeg ikke at den fortjener terningkast 6 av Dagbladet. Jeg, som er 15 år og ungdom selv, mener den rett og slett ble litt kjedelig.
Tekstene var ikke interessante, som gjorde at jeg ikke fikk lyst til å lese mer.


Cornelia

Cornelia

Skrevet av 20. desember 2018 av Cornelia på Fløysbonn skole

«Til ungdommen» av Linn Skåber

Det er en ambisiøs tittel Linn Skåber har valgt på sin første bok. Nordahl Grieg kom ut med diktet «Til ungdommen» i 1936. Diktet ble skrevet for å hylle ungdommen. Diktet ble sunget etter terrorangrepet 22. juli 2011 for å minne alle de døde og trøste alle de berørte ungdommene. Diktet var med å trøste og samle et lamslått folk. Diktet har nok fått en enda større betydning for oss etter dette. At Linn Skåber tør å velge denne «store» tittelen på boken sin gir en forventing. Tittelen har en underliggende betydning gjennom referansen til diktet, men tema er også stort og et vanskelig område å treffe presist. Oss ungdommen.

Det er ingen tvil om at Linn Skåber har skrevet boka til oss ungdommer. Hun har intervjuet og snakket med mange ungdommer. Hun har satt seg godt inn i hvordan det er å være ungdom. Når man leser boka føler man at hun forstår. Linn Skåber er en kjent komiker og skriver boka med et humoristisk blikk. Historiene er morsomme, men har også et viktig budskap. Det gjør det både gøy og rørende på samme tid når man leser.

Boka er ingen roman. Dermed får man ikke den samme driven og leselysten som en spennende historie kan gi. Hver historie er en ny historie med sitt eget budskap. De hører ikke sammen. Boken har ikke en rød tråd gjennom alle historiene. Det er 31 små fortellinger på 255 sider. Man kan si at det er 31 små noveller med fine budskap som treffer en som ungdom. For å få med alle de finne budskapene bør boka ikke leses som en roman, men heller lese en historie av gangen. Slik at du får tid til å tolke og forstå hver historie. Det kan virke overveldende og lese mange på en gang. Anbefaler å tenke på boka som en poesibok, du leser den historien du føler for der og da. Man trenger ikke å lese historiene i rekkefølge.

Boka er illustrert av Lisa Aisato. Hun er kjent for helt nydelige tegninger. Hennes måte å tegne på er helt unik. Bildene i denne boken er ingen unntak. Det er flotte tegninger til hver fortelling. Bildene gjør at fortellingene virker mer levende. Hvert bilde er ordentlige forseggjorte. Bildene og historiene passer godt sammen og gjør boka mer hel. Det å ha tegninger i ungdomsbøker er ikke helt vanlig, det kan virke barnslig. Det er det ikke i denne boka. Det gjorde boka fin og unik, og underbygger at boka mer er en poesibok enn en roman.

Jeg synes dette er en veldig fin og spesiell bok. Siden jeg leste den som en bok på skolen leste jeg den sammenhengende og ikke bare en historie her og der, slik jeg anbefaler å lese den. På grunn av det opplevde jeg den som litt tung og fikk ikke lyst til å lese videre. Jeg synes dette kunne ha blitt informert om på baksiden av boka. Historiene hver for seg traff meg, jeg synes Linn Skåber skrev veldig fint. Jeg anbefaler boka på det sterkeste. Ha den liggende på nattbordet slik at du kan lese en historie når du trenger det. Når du trenger å føle deg forstått som ungdom og oppleve at mange kan ha det som deg. Anbefaler også boka for foreldre eller andre som bare vil forstå seg på hvordan det er å leve som ungdom i dag.


Marthea

Marthea

Skrevet av 18. desember 2018 av Marthea på Åkra ungdomsskole

Boken er skrevet av Linn Skåber.
Boka handler om korleis ungdommen har det nå. Det er forskjellige temaer som livet , fred og savn. Disse temaene er ganske viktige for ungdommen å vite noe om. Eg synes det var ei bra bok , eg vil anbefale denne boka.

Terningkast 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen