Romanen er lagt til tidsrommet før og i etterkant av terrorangrepet i Paris. Vi følger en vanlig ungdom fra Oslos østkant, som går på den ene skuffelsen etter den andre. Han kjenner seg utenfor alt, og det er først når Vis hele forlagsteksten
Romanen er lagt til tidsrommet før og i etterkant av terrorangrepet i Paris. Vi følger en vanlig ungdom fra Oslos østkant, som går på den ene skuffelsen etter den andre. Han kjenner seg utenfor alt, og det er først når han opptas i et muslimsk brorskap at han endelig føler seg hjemme og akseptert. Men da politiet en dag banker på døra oppdager han at brorskapet ikke er det han trodde.
Mine brødre er en høyst aktuell samtidsroman og en engasjerende fortelling om kjærlighet og brorskap. Romanen vil vise hvordan søken etter aksept kan få katastrofale konsekvenser.
Hvordan skrive en anmeldelse
Henry Bakke-Hanssen
Skrevet av 9. desember 2016 av Henry Bakke-Hanssen på Midtstuen skole
Boka er en samfunnsrelatert bok om rasisme og viktig problemer i hverdagen. Jeg mener at boka passer for 13-18 åringer fordi den handler om ting gutter og jenter kan kjenne seg igjen i. Yngre lesere anbefales å lese noe annet grunnet mye banning og handlinger upassende for yngre barn enn 13 år.
Den handler om en pakistansk gutt som bor i en gammel, slitt blokk på Mortensrud i Oslo. Vi får ikke vite navnet på hovedpersonen, men vi får vite at han er 17 år. Gutten må tåle mye rasisme og mange skuffelser. Tidsrommet er før, under og etter terrorangrepene i Paris.
«Mine Brødre» startet spennende med en gang og handlingen vred og vente på seg slik at man nesten aldri kunne forutse handlingen. Til tider var boka litt ensporet og lite actionfylt, mens andre ganger var det ren spenning.
Boka er veldig aktuell og det er garantert ungdom som kjenner seg igjen i det som er skrevet. Den handler mye om at man ikke må glede seg for tidlig, men også at man aldri skal gi opp. På bakgrunn av dette synes jeg at moralen bak det hele er at man ikke skal ha fordommer.
Boka er god og det er lett å leve seg inn i handlingen. Den tar for seg aktuelle temaer og forfatteren har skrevet boka på en måte slik at man får sterke følelser for personene i boka.
Jeg gir boka terningkast 5 på bakgrunn av dette og mener den bør nomineres til Uprisen.