Fangarmer

Tore Aurstad Cappelen Damm 2016 51 anmeldelser

I 1928 skrev den amerikanske grøsserforfatteren H. P. Lovecraft grøsserfortellingen «The Call of Cthulhu», som skildrer skrekkoppplevelsene til den norske sjømannen Gustaf Johansen i Sørishavet. I Tore Aurstads Fangarmer fortsetter historien. Vi møter Johansens unge naboer i Oslo og får høre hva Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ola

Ola

Skrevet av 21. oktober 2016 av Ola på Ankenes skole

Dette er en veldig spennende bok som handler om en gutt fra Oslo som heter Amund. Plutselig en dag så flytter det noen inn i etasjen under, en mystisk mann med mange hemmeligheter. Amund får en nøkkel av denne naboen, Amund lurer veldig på hva denne nøkkelen er til. Han finner et skrin som han åpner med nøkkelen, det ligger en mystisk gjenstand der. Den gjenstanden kan faktisk redde en hel verden!

Det er en veldig spennende bok, med mye spenning og action.
Jeg likte boka veldig godt, jeg klarte ikke å la være og lese den, men jeg trodde noen ganger at det skulle skje noe veldig spennende, men så gjorde det ikke det allikevel, og da blei jeg på en måte litt skuffa.

Jeg vil gi boka en sterk 5 fordi den var aldri kjedelig, det skjedde liksom noe hele tiden. Jeg vil anbefale denne boka til de som liker spenningsbøker fra aldersgruppe 13-16 år.


Erik Sporaland

Erik Sporaland

Skrevet av 20. oktober 2016 av Erik Sporaland på Lundehaugen ungdomsskole

Skremmende bra bok!
Fangarmer handler om en gutt som hetter Amund. Amund blir dratt inn i et marerittaktig oppdrag hvor han må redde verden fra «torsketrynene og fisketrynene» som prøver å bringe mesteren sin «CTHULHU» ut i verden igjen, men for å gjøre det trenger fisketrynene obelisken som Amund har tak i…
Fangarmer er en fantasy og grøss bok. Vi møter skumle vesener som ikke finnes i virkeligheten. Handlingen er litt treg i starten, men det går seg fort til. Boka var gripende og hadde med mange spenningstopper. Et eksempel var når Amund ble tatt til fange av et av fiskevesenene. Spenningen bygger seg opp og topper seg i slutten. Hovedperson er veldig modig. Samtidig kjenner han på at han har skuffet sine nærmeste.
Boka er utrolig kreativ og fantasifull, men på samme tid er det ikke overdrevet. Jeg synes boka er utrolig bra satt sammen. Boka passer for gutter og jenter som er 13 år og oppover som liker spenning og action. Språket til forfatteren var bra den var lett å lese, men med noen vanskelige ord i blant. Det var bra beskrivelse og gode setninger. De litt vanskelige og rare ordene kan være vanskelige å få med seg hvis du er under 13 år tror jeg.
Språkbruken passer meget bra inn, og boka er skrevet på en måte som gjorde det lett å leve seg inn i boka. Forfatteren bruker gode metaforer som for eksempel «fiskelignende skapninger», og dette hjalp meg til å se historien for meg.
Boka handler altså om en gutt som heter Amund som går ut på en reise for å redde verden fra monsteret CTHULHU. På reisen blir Amund og mannskapet forfulgt av noen fiskelignende vesener. Bokas styrke er at den er meget spennende og alt skjer til den rette tid. Boka hadde få svakheter, og jeg anbefaler boka på det sterkeste.
Jeg gir denne boka terningkast 6 og synes denne boka bør nomineres til Uprisen fordi den hadde nesten alltid spenning og gode personbeskrivelser.
Skrevet av: Erik Sporaland


Sean Sorter

Sean Sorter

Skrevet av 17. oktober 2016 av Sean Sorter på Grytnes ungdomsskole

Cthulhu’s mareritt
Boken er en grøss/drama bok.
Boken handler om en gutt som heter Amund som får en nabo som har en hemmelig gjenstand som åpner en portal til en annen verden der det bor et monster som kan ødelegge verden. Amund drar ut over til å finne denne portalen. Greier han å redde verdenen?
Boken er en type bok som man ikke greier å stoppe å lese, når en spennende part starter greier du ikke å legge fra deg boken før den scenen er over.
Opplevelsen jeg hadde om boken var at den var intens noen ganger men ikke heletiden. Handlingen stopper ikke i det hele tatt, historien forsetter og forsetter. Jeg synes dette er bra fordi da blir ikke boken kjedelig fort, fordi historien forsetter og nye ting skjer hvert kapittel og det er ikke ting som gjentar seg om og om igjen.
Boken starter rett inn i handlingen, hovedpersonene blir beskrevet utover i boken. De blir ikke beskrevet med en gang, og det synes jeg er bra, fordi da kommer personligheten deres som en overraskelse.
Det jeg forventer skal skje skjer aldri, nemlig at hovedpersonene kjemper mot og overvinner det onde. Slutten var spennende, men ikke som ønsket og forventet.
Jeg synes at denne boken er en bra og leselig bok og derfor men slutten var ikke som jeg forventet, så derfor gir jeg denne boken terningkast 4.


Aksel

Aksel

Skrevet av 17. oktober 2016 av Aksel på Grytnes ungdomsskole

Mer enn fisker lure rundt i havet
Dette er en grøssebok som handler om en tenåring som heter Amund. Amund sitt oppdrag er å stenge døren for selve Cthulu.
Boka er en oppfølger fra en bok laget i 1925. Starten går ikke rett inn i handling men starter ganske bra mens du leser om livet nede i Oslo. Det er noen overraskelser og noen ganger forutsigbart. Boken manglet ordentlige høydepunkt. Hver gang jeg forventet at noe spennende skulle skje ble jeg skuffet. Jeg likte best første halvdel av boken men følte ikke helt det samme med siste. Det bygde seg opp til noe stort men på slutten så ble jeg skuffet. Forfatteren sier han ga ut boken fordi han mener Chtulus dør kan åpnes på ny, men hva vet vel jeg. Jeg tror selv at han fant en god underholdningsverdi i en myte eller historie han har hørt. Det boka forteller meg er at tiden kan gå utrolig fort men samtidig gå tregere enn en snegle.
Boka sin styrke er at den forteller en god historie. Boka sine svakheter er at historien bygger seg opp veldig bra mot en spenningstopp som ikke helt toppa kaka, men heller ødela litt for meg, og det at jeg aldri helt klarte å lage ett bilde av Amund. Jeg synes folk som er glad i å lese grøssere kan like denne boka. Jeg gir boka terningkast 3. Jeg synes ikke boka bør bli nominert til U-prisen.


Ciaran Sorter

Ciaran Sorter

Skrevet av 13. oktober 2016 av Ciaran Sorter på Grytnes ungdomsskole

Cthulu

Fangarmer har 285 sider hvor handlingen går opp og ned i spennings , der de har et oppdrag til å stoppe the deep ones i å vekke Cthulu . Jeg syntes forfatteren var veldig flink til å lage spenningstopper i hver kapittel, men mange av de episodene som var ute på havet ble kjedelig og langtekkelig. Jeg liker veldig godt den delen hvor Amund (hoved personen) blir fanget av en av the deep ones og han havner i en døds situasjon med en av ledere av the deep ones . Et vesen som er i historien, en deep one , jeg skulle bare ønske at han fant på et eget vesen. Det samme skulle jeg ønske for Chtulu.
Jeg elsker fortsatt boka, den er lang men forfatteren fikk meg med etter de første sidene i boka.
Jeg gir denne boka 5/6 i terningkast fordi den har massevis av veldige bra spenningstopper og du på en måte får et bilde av vesene i hodet. Det er hvorfor jeg ble skuffet når jeg søkte på den og fant at den fantes før boka, eller hadde jeg gitt den en 6 i terningkast .

Vis flere anmeldelser

Til toppen