Ida har aldri følt at hun passet helt inn i familien. Hun fikk aldri møte faren sin. Han var en halvblods indianer, professor ved universitetet der moren hennes tok et sommerkurs for nesten 19 år siden. Så får Ida vite Vis hele forlagsteksten
Ida har aldri følt at hun passet helt inn i familien. Hun fikk aldri møte faren sin. Han var en halvblods indianer, professor ved universitetet der moren hennes tok et sommerkurs for nesten 19 år siden. Så får Ida vite at faren hadde to sønner, og hun bestemmer seg for å finne dem. Hun melder seg på sommmerkurs ved samme universitet og starter letingen.
Men det er ikke enkelt. Ingen husker faren hennes, ingen vet at han døde. Ingen kan svare henne. Så plutselig får hun vite at han slett ikke er død, og at han bor i nærheten av campus. Men han svarer ikke når hun ringer på, og han har ikke telefon. Når hun endelig får kontakt med ham, er ingenting som forventet.
Idas leting etter faren er langt mer enn en jakt på egen familie. Hun leter etter sine røtter, sin historie, det som gjør at hun alltid har følt seg litt utenfor. Miljøet og vennene ved universitetet i Minnesota hjelper henne med å finne fram – finne den delen av henne hun har savnet.
Corinne
Skrevet av 29. september 2016 av Corinne på Stor-Elvdal ungdomsskole
Fint om savn
Boka handler om jenta Ida som er halvt indianer og drar til Amerika på et sommerkurs på skolen der som moren til Ida gikk, da hun traff faren til Ida. Ida drar til Amerika for å prøve å finne indianerbrødrene sine, og noe mer informasjon om faren sin. Under oppholdet får hun noen uventa og hyggelig nyheter. Blant annet at faren lever og at brødrene kommer hjem for og feire bursdagen til han ene.
Jeg synes boka var spennende. Spesielt godt likte jeg at hun får god kontakt med faren sin på slutten. Forfatteren har skrevet boka på en skikkelig bra måte som gjorde boka veldig virkelig.
Jeg gir boken en 4`er fordi det var en fin bok om hvordan Ida finner informasjon om familien sin, men jeg synes boka kunne vært litt mer «rett på sak» og ikke ha flere kapitler fra samme dagen. Det blir fort kjedelig i lengden. Jeg synes boka bør bli nominert fordi det er en spennende bok som mange burde få lov å oppleve.
Sigbjørn.W.Dille
Skrevet av 23. september 2016 av Sigbjørn.W.Dille på Rørvik skole
FamilieKrøll
Boken er en bok der ida prøver og finne identiteten sin i Amerika der faren hennes bor, men det vet hun ikke. Der mange rare faktorer i boken som jeg egentlig ikke syntes passer i boken. Ida er andelens en de andre føler hun og vil finne seg selv.
Denne boken er en treg bok som ikke fanger min oppmerksomhet jeg kunne lett legge fra meg boken når jeg leste den for at den ikke var spennende nok eller at den ikke hadde nok action. Mine opplevelser av boken er at du faller av når du kommer inn i sitasjonen eller hendelsen. Der ikke lett og forstå når du først forstår noe av innholdet. Der er heller ikke noe og gå etter i boken som hvor faren bodde eller hva hen underviste i og hva han hetter i begynnelsen.
Boken er ikke original den handler om et kjent tema. Boken anbefales til jenter i aldrene 10-14 år og til noen gutter som vil lære om jenters syn på livet og at de ikke har en far eller mor for den del.
Jeg gir boken en 3 for at den ikke er noe jeg er interessert i, så er det ikke så spennende eller morsom som jeg håpet. Jeg likte noen ting i boken men ikke det meste.
Celine Johansen
Skrevet av 15. september 2016 av Celine Johansen på Gulskogen Skole
En bok om å finne seg selv og sin egen plass i verden.
Ida har alltid følt seg annerledes, helt siden hun var liten har hun følt at hun ikke hører hjemme sammen med moren og søsteren. Hun reiser til Amerika for å finne brødrene sine som hun aldri har verken hørt om eller møtt. Hun oppdager etter hvert sin rette identitet og finner ut hvor hjertet og sjelen hennes virkelig hører til.
Denne boken ga meg en følelse av hvordan det er å være usikker på sin egen identitet. Historien var godt skrevet og skildringene av både følelser, miljø og handlinger var godt fortalt. Likevel var det noe i denne teksten som ikke helt nådde inn til meg. Skrivestilen var gripende og fin, men dramatikken var ikke på topp. Boken levde ikke opp til mine forventninger. Det var ikke så mye her som fikk meg til å ville lese videre, det eneste som holdt meg gående var skrivestilen til forfatteren.
Historien var ganske langtekkelig. Dette er en ganske ensformig historie, jeg har lest flere bøker om å finne seg selv og for meg når ikke denne boken helt opp. Dette er en bok som jeg tror fort kan bli glemt.
Det var en utfordring å knytte meg til hovedpersonen. Jeg fikk følelsen av at hun ikke hadde så mye personlighet som jeg hadde håpet på. Ida er en ganske normal jente og jeg skulle ønske hun for eksempel hadde problemer eller ting hun måtte håndtere som gjør at man kan relatere seg mer til karakteren.
Boka var forutsigbar, med noen overaskende vendinger innimellom. Språket var ganske modent og bar egentlig ingen antydning til at det var ungdom som var i dialog med hverandre.
Jeg ble ganske skuffet over denne boken. Jeg hadde håpet at det ville være mer spenning og at historien skulle fenge meg, det gjorde den dessverre ikke.
Jeg gir denne boken en 3’er
Marie Louise Kock
Skrevet av 13. september 2016 av Marie Louise Kock på Bud barne- og ungdomsskule
Norske Ida reiser til Amerika for å finne indianer brødrene sine. Ida har alltid mistenkt moren sin for å skjule noe om noen. I Amerika skal hun på et sommerkurs der moren og faren hennes møtte og ble forelska.
Det som gjorde boka bra var at det var så realistisk, det kunne ha skjedd med hvem som helst. Forfatteren skrev boka på en gripende måte. Den skrev alt på en måte som om det har skjedd med henne selv da hun var i samme alder som Ida.
Jeg gir boka terning kast 5, det er fordi handlinga var passer heller for 16 åringer. Det er få ord som passer heller for ungdommer. Jeg anbefaler boka til ungdommer som liker kjærlighetshistorie.