Drabant. Vol. 3

Øyvind Holen og Mikael Noguchi Cappelen Damm Illustratør: Michael Noguchi 2018 68 anmeldelser

Året er 2000 og voksenlivet er i ferd med å innhente Victor og Fredrik. Camilla dukker opp igjen med en mørk hemmelighet og Oslo kommune innfører nulltoleranse mot graffiti. Gamle vennskap testes til bristepunktet i Oslonatta. Volum 3 er en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Vegard Noscoper

Vegard Noscoper

Skrevet av 30. november 2018 av Vegard Noscoper på Stuenes skole

Drabant
Boka handler om en gjeng taggere som er hjemløse, men hovedpersonen, Viktor, er ikke det. De pleier og tagge på togstasjoner og andre plasser. Det er en gruppe voksne som er litt dumme. De pleier å slippe unna med tingene de gjør.
Det er en type 2000 talls-bok og det er forskjellige gjenger. Boka passet bra til ungdommer. Jeg kan ikke skjønne hvor det starter, men illustratøren er flink og har lykkes med bildene. Jeg er glad for at det er en tegneserie og det gir meg motivasjon til å lese mere, men det er ikke dermed sagt at jeg liker å lese. Jeg syntes at boka burde ha litt mere fortid og blitt bedre forklart. Men alt i alt en bok som passer for ungdommer.

Jeg gir boken 3,5 av 6 poeng.


Marcus Cummings

Marcus Cummings

Skrevet av 27. november 2018 av Marcus Cummings på Lillesand ungdomsskole

“Drabant Vol.3”

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle lese en bok som var så gøy å lese, men også så fremmed. Boken hadde lett språk som er passer for ungdommene, og det vil si at det inneholder banning. Spenningstopper er ikke lett å finne, fordi det er ikke så mange problemer, men det kommer av og til noen scener som kan virke spennende. I begynnelsen av boken går det fra person til person for å bli kjent med dem, og senere i teksten er de samlet i en gjeng. Boka handler om noen venner som liker å tagge, selv om det ikke er lov, og politiet går for å ta dem. Det er andre gjenger som har krysset over grafittien til en i gjengen på mange av linjene. Slutten er overraskende når det skjer noe med en av hovedpersonene. Det finnes ungdommer som kan gjenkjenne seg i boken, fordi noen ungdommer liker å tagge. Boken viser ikke til følelser. Historien er ikke lett å forstå, siden dette er 3-eren og jeg har ikke lest de andre, men det forfatteren sin oppgave å gjøre det enkelt for å forstå den.

Terningkast: 4
Begrunnelse: Morsomt språk, bra bilder, interessant å se hva de planlegger, men ikke lett å finne en spenningstopp.


Tomas.

Tomas.

Skrevet av 14. november 2018 av Tomas. på Skarbøvik ungdomsskole

Kampen mot politiet

Handlingen i denne boka er veldig spennende, og lett å forstå. Jeg synes det tar lang tid før spenningen kommer til i boka.

Når spenningen først begynner koser jeg meg med boka, det handler om Victor og Fredrik som tagger i Oslo. Men problemet er at det er nulltoleranse mot graffiti Oslo kommune. Det handler også om en svenskegjeng men for å være helt ærlig fikk jeg ikke med meg hva de gjorde. De tagger som oftest på et tog ved jernbanestasjonen i Oslo.

Akkurat det med terningkast dro litt ned på grunn av en ting det var alt for mange hovedpersoner, men det er kanskje litt på grunn av at det er den tredje boka.

Jeg vil anbefale den for folk mellom 13 år og oppover, altså en ungdomsbok, derfor gir jeg TERNINGKAST :4


Emil

Emil

Skrevet av 13. november 2018 av Emil på Harestua skole

Bokanmeldelse for Drabant. Voll. 3

Boka startet lit uklart men rettet seg opp igjen. Boka var godt tilpasset ungdommer og brukte en god del ungdom-slangs som var bra. Den hadde et spenene og morderne tema som var bra. Den hadde mange små spenningstopper. Men jeg manglet liksom et punkt der det ville overgå alle spenningstoppene.

Boka hadde en kul forside, boka innholt mange fine bilder som viste godt hva hoved og bi personene gjorde. Boka var kul fordi den handlet om noe som kunne være realistisk. Det var passe med skrift men lit vanskelig å holde styr på alle bi personene.

Jeg gir boka 5 av 6.


Torgrim Angard

Torgrim Angard

Skrevet av 12. november 2018 av Torgrim Angard på Lom ungdomsskole 10B

Drabant handlar om ein gjeng med taggare i Oslo i året 2000. Boka handlar om korleis dei lever eit liv med ulovleg tagging. Eg syntes at boka ikkje var så speningsfyllende som ho kunne ha vore. Ho var veldig innvikla og det var vanskeleg å holde følge med på kva som skjedde i ho. Bboka hoppar over frå person til person som kan vere vanskelegt å lese. Personane i boka har nesten ikkje noko skildring utanom namna og humøret på dei. Det blir liksom den samma opprøraren med hette genser og graffiti spray utan noko anna i tilegg.
Eg gir denne bok terningkast 1

Vis flere anmeldelser

Til toppen