Audiens

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug Aschehoug 2022 30 anmeldelser

Når gjengen drar til Lofoten i sommerferien, har Kalle en hemmelig plan: Han skal bli sammen med Lena igjen. Men i surfeparadis er det ikke kronprinsen som er konge, og de lokale heltene stjeler både jentene og stoltheten hans. Kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elias Svenøy

Ikke alt går slik vi vil, selv ikke for kronprinsen

Skrevet av 15. desember 2022 av Elias Svenøy på Eide ungdomsskole

“Audiens” er den fjerde ungdomsromanen i serien “halve kongeriket”. Boka er en moderne kjærlighetsroman skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.

Boka handler om Kalle (Karl Johan), altså kronprinsen, og hans kjærlighetssorg. Kalle planlegger en Lofoten-tur med vennene hans som et forsøk på å få hjem Ingrid, kronprinsessen, som har funnet seg type. I tillegg til å kunne få hjem Ingrid får Kalle en ny sjanse på å få tilbake eksen sin, Lena. Lenge planlagte Kalle denne turen som skulle bli kjempeartig, men ikke alt gikk på skinner, ikke engang for kronprinsen.

Jeg hadde høye forventninger til boken, noe jeg kanskje ikke burde ha hatt. Først og fremst synes jeg ikke boken ga helt mening I starten. Siden jeg starta midt i bokserien var det ekstra mange nye navn å venne seg til, noe jeg ikke helt fikk greie på før ca. Midt i boka. I tillegg kommer det enda flere folk inn i handlingen senere i boka, noe som gjør boka enda mer forvirrende. Men for å bare “hoppe” rett inn i en bokserie, var ikke boka så verst. For det andre, synes jeg boka var litt treig. Jeg har merket at flere ungdomsromaner har en tendens til å ikke komme inn i hovedhandlingen før kanskje halve boka, noe denne boka også har et problem med.

Selv om boka hadde sine dårlige sider, hadde den også sine gode sider. Vanlige romaner har kanskje en rolig spenningskurve som til slutt ender med et høydepunkt. Denne romanen derimot, hadde en veldig varierende spenningskurve og noen veldig gode vendepunkt, noe som fenget meg skikkelig til boka. I tillegg synes jeg det var en realistisk roman flere ungdom sikkert kan kjenne seg igjen i. Kjærlighetssorg og ungdomsdrama er tross alt noe mange opplever.

Jeg har ikke lest de tidligere bøkene i denne bokserien, men opplevde ikke et problem med å bare “hoppe” inn I bokserien. Romanen er godt tilpasset målgruppen i og med at den er skrevet med et veldig ungdommelig språk og med tema ungdom kjenner seg igjen i. Selv om starten var litt treig synes jeg likevel boka gjør opp for det med gode vendepunkt og en fengende spenningskurve. Terningkastet for min del ender til slutt opp på en 4er.


Selihom

Audiens

Skrevet av 14. desember 2022 av Selihom på Bråtejordet skole

Audiens er en bok skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Audiens er en den fjerde boken i serien «halve kongeriket». Boka handler om en vennegjeng som skal på en tur til Lofoten for å finne venninna si og hente henne tilbake til Oslo. Hoved personen Kalle har en en annen plan om å vinne hjertet til en jente i vennegjengen. I boka får du hvite om hvorfor venninna flytta fra Oslo, om Kalle klarer å vinne mot kjærligheten og mye annet man ikke forventer skal skje.
Jeg valgte denne boka fordi jeg syns det er spennende med kjærlighetsdrama, men ikke bare kjærlighetsdrama. Det handler også om en kronprins som gjør boka enda mer spennende.
Jeg har ikke lest bøkene før og derfor tenkte jeg at det var spennende, å se om boka var like bra uten å lese de som kom før. Jeg vil si at det var vanskelig å forstå hvem som var hvem i starten, og det var litt kjedelig i starten. Så fant jeg ut hvem som var hvem og hvilken rolle de spilte i boka, og det gjorde det enklere. Siden det er den fjerde boken så er det mye som har skjedd før som jeg ikke vet om, men som de gir hint om i boka, å for meg gir ikke det mening. Jeg syns boka går opp og ned, det starter ganske kjedelig også går det opp til å være spennende, men så skjer det masse kjedelig som får meg til å ikke ha lyst å lese boka lenger.
Jeg gir boka ett terningkast 4. jeg syns det var litt vanskelig å forstå alt uten å ha lest bøkene før. Noen deler var litt kjedelig, men meste parten av boka var ganske spennende og helt min type bok. Boka hadde mye beskrivelse av alt som skjedde så jeg klarte å forestille meg hvordan alt så ut og hvordan det var. Også var det en overraskende slutt på boka som gjorde meg sjokka. Slutten gjør sånn at man vil ha en femte bok. Jeg syns boka var hvert og lese og veldig spennende.
Jeg anbefaler boka for ungdommer fra 14-18. boka passer til folk som liker å lese mye om kjærlighet, men med mye vennskap, og spennende hemmeligheter. Jeg anbefaler å lese bøkene i rekkefølge, men man kan også lese i hvilken rekke følge man vil fordi det uansett er spennende. Boka er på 228 sider så vis du liker å lese litt lange bøker så passer den perfekt for deg.


Simon

Kjedelig på en bra måte

Skrevet av 13. desember 2022 av Simon på Berg Montesorriskole

Jeg likte den egentlig greit nok, men jeg anbefaler ikke at noen andre skal lese den Fordi den trossalt var kjedelig
Den handler om en kar (Kalle, som egentlig heter Karl Johan og er kronprins) som har nettop blitt slått opp med av en jente som heter Lena. for å få henne tilbake inviterer han vennene og søsteren sin med på ferie til Lofoten.
Plottet er bygget opp rundt denne forelskelsen, i begynnelsen så ville han ha Lena tilbake, men etterhvert så blir han mindre og mindre glad i henne, i stedet blir han forelsket i en gammel vennin (Ingrid) som han møter igjen på Lofot-turen. Utfallet blir ganske overraskende.

Jeg liker ikke å lese, men denne boken var OK å lese.

Jeg hadde sikkert ikke lest denne boken, hvis jeg ikke hadde deltatt på uprisen, som anmelder.

Det var vanskeligt og huske detaljene i handlingen, noe som da bekrefter at boken er ganske kjedelig

terningkast 2


erlend kjøglum

audiens halve kongeriket

Skrevet av 9. desember 2022 av erlend kjøglum på Høylandet skole

jeg syns at boka var veldig kjedelig, fordi at det tokk veldig land tid fr det skjedde noe i boka og det var litt vanskelig å skjønne noe fordi det var kanskje litt mange personer som var sammen hele tiden, også var det vanskelig å vite hvem som var en hovedperson, hvem som var en venn, hvem som var kjærester, og hvem som var søsken. men jeg syns at fortellingen var ganske bra. men jeg gir det en terning kast sterk 2 eller en svak 3.


Mie

Godt tilpasset målgruppen

Skrevet av 2. desember 2022 av Mie på Bråtejordet skole

Audiens er en bok skrevet av forfatterne Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug og det er bok nummer 4 i serien halve kongeriket. Serien halve kongeriket handler om en vennegjeng på videregående bestående av blant annet kronprinsen og prinsessen. Denne boka handler om vennegjengen som prøver å redde hjem Ingrid fra Lofoten og Falk.
Hovedpersonen Kalle går gjennom en tøff tid og han har veldig fokus på det å skulle være bra nok og fremstå som en «mann». Dette er en følelse eller en problemstilling som mange kan føle på i dag og det gjør at boka fremstår realistisk og aktuell for dagens samfunn og ungdom. Boka har mange forskjellige karakterer med ulike meninger og følelser og det gjør at de fleste kan relatere til hvert fall en av dem. Den har også et tilpasset språk som gjør at den passer veldig godt til målgruppa.
Boka har et rolig tempo som gjør at jeg til tider kan synes den blir litt kjedelig. Dette er fordi ting beveger seg veldig sakte fremover og til tider skjer det ikke så mye. Den bygger heller ikke opp spenningen mot et høydepunkt, noe som jo gjør at man ikke får den samme spenningsfølelsen.
Alt i alt så synes jeg dette er en bra bok, som tar for seg aktuelle temaer og formidler et viktig budskap. Den går litt tregt fremover, men jeg synes likevel at den fortjener en sterk 4 eller en svak 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen