Grøss og gru! Ved Berg Montesorriskole forberedes det en skummel lesestund.

Elevene på ungdomstrinnet ved Berg Montesorriskole er en leseglad gjeng.

Snart er det Halloween. I tillegg til å være en leseglad gjeng som deltar som kritikerklasse i årets Uprisen, forbereder ungdomsskoletrinnet ved Berg Montesorriskole på Senja i Troms og Finnmark fortiden en skummel lesestund, eller «lesemesse», i en prestegårdskjeller i forbindelse med den skumle høytiden.

Det er læreren, Lill Eilertsen, som bor i den aktuelle prestegården, som en gang huset Norges første kvinnelige prest. Men det var elevene selv som kom på ideen. – Vi ønsker oss et eget arrangement på Halloween som passer for oss på ungdomstrinnet. Et level up fra godteri og leker i gymsalen, forklarer de. -Dessuten er det en fin anledning få boostet skrekklitteraturen som har lange tradisjoner i Europa og som faktisk åpnet opp for kvinner i litteraturen, supplerer Eilertsen.

7. trinn er også invitert med på lesemessen.

Elevene er over gjennomsnittet interessert i det okkulte og gleder seg veldig til arrangementet. – Vi håper på at vi faktisk skal bli redde, sjeleknusende redde, forteller de. Egentlig ville de gjerne få teste ut spiritisme på lesemessen, men der satt kontaktlæreren ned foten.

I kjelleren på prestegården blir det 31. oktober både stemningsfullt og skummelt.

Lesestunden skal bli akkompagnert av en spilleliste med skummel musikk og deltakerne skal kle seg ut. For å gjøre klar til lesestund må kjelleren bli pyntet, kostymer laget og godteri handlet inn. Hva som skal leses er allerede bestemt: den klassiske novellen av William W. Jacobs, «Apehånden» og et samisk sagn. I tillegg skriver elevene skumle noveller som også skal leses opp.

Vi ønsker elevene og lærere ved Berg Montesorriskole en skikkelig skummel leseopplevelse 31. oktober!

 

Ble du inspirert? Foreningen !les har laget en boktipsliste til Halloween, den finner du her.

God lesing og god Halloween!