Juryklassene 2017: Løten ungdomsskole

Vi i 9b på Løten Ungdomsskole er så heldige å ha blitt valgt ut til juryklasse og skal kåre den beste ungdomsboka i 2017.

Hva fikk oss til å være med på dette?

«Vi er glad i å lese, og vi liker nye utfordringer. Bøker blir som oftest anmeldt/kritisert av voksene mennesker, og da føler vi at vi får en viktig rolle når det er vi som «bestemmer» spesielt siden vi er 1 av 7 ungdomsskoler som får være med. 9b ser frem til og «slakte» bøkene vi ikke liker. At våres meninger skal bli respektert og hørt setter vi stor pris på. I klassen er det veldig mye forskjellig, det er veldig stor forskjell på hva folk liker, noe vi tenker kommer godt med. «Godt og blandet».

Hva gleder vi oss mest til?

Å få møte forfatterne blir utrolig spennende. Det blir veldig moro å få høre hva de andre skolene tenker om de forskjellige bøkene, tenker vi det samme? Kanskje vi liker bøker de ikke liker så godt, og omvendt. Vi får også øvd oss på å diskutere og debattere for boka vi vil skal vinne.

Hva med bøkene?

Vi vet at det blir mye lesing framover og at alle ikke er like fornøyd med det, men dette er noe klassen har blitt enige om. «Det blir kos å kunne sette seg foran peisen og slappe av med en bok». Å lese i ferien er noe vi må regne med.

Forfatteren

Tilbakemeldinger har gått mye i at vi vil «slakte» bøkene vi ikke liker, men det har også kommet frem at vi ikke vil såre forfatterne. Da forfatteren melder seg inn i noe sånt må de regne med å få litt negativ respons fra enkelte parter.

SKREVET OG LAGT AV ANNA-SOFIE BÅRDSENG FOSSEN OG CECILIE JOHANSEN.