Månedens anmelder i oktober

celine-johansen

Månedens anmelder i oktober 2016 er Celine Johansen

Månedens anmelder i oktober er Celine Johansen fra Gulskogen skolen. I anmeldelsen av «Jakten» av  Tom Kristensen skriver hun «Det som trakk boka drastisk ned var de ensformige og forutsigbare spenningstoppene. Jeg visste hele tiden hva som ville skje. Spenningskurver var det nok av, det skjedde noe hele tiden og det var ikke et rolig moment i historien. »

Les hele anmeldelsen her.

Veldig mange anmeldelser publiseres på uprisen.no. Det er mange positive anmeldelser og mange negative. Det er vanskelig å begrunne sine meninger, og kanskje spesielt når man ikke liker en bok. Mange negative anmeldelser blir usaklige. Celines anmeldelse skiller seg ut ved at hun tar et tydelig kritisk standpunkt og begrunner dine meninger. Hun holder hodet kaldt og trekker også fram sider ved boka som hun liker. Vi liker at hun er tydelig og saklig samtidig.

Her er et lite intervju med vinneren.

Hvordan føles det å være månedens anmelder?

Å være månedens anmelder er veldig stort, jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å bli det. Det publiseres så ufattelig mange anmeldelser på Uprisen og at min ble trukket ut som en vinner er helt fantastisk.

Hva synes du om å være med og bestemme hvilken bok som vinner Uprisen?

Det å få være med på å bestemme hvilken bok som blir vinneren av Uprisen er veldig gøy. Jeg synes det er flott at ungdom selv velger ut bøkene, ettersom det er ungdommene som bøkene er ment for.

Hvilken av Uprisen-bøkene liker du best og hvorfor?

Jeg liker veldig godt «I morgen er alt mørkt, der historien slutter». Denne boka hadde en utrolig god spenningsoppbygning, i tillegg til troverdig dialog og mye refleksjon, som er noe jeg verdsetter i høyt i bøker. Jeg tror dette er en bok som kan appellere til ungdom på en god måte, både til jenter og gutter.

Hva slags bøker liker du å lese?

Jeg liker veldig godt å lese krim. Det er nok min favoritt sjanger, men jeg liker også Fantasy og realistiske bøker. 

Hvilken bok må alle lese?

«Et helt halvt år» av Jojo Moyes. Denne boka har alt etter min mening. Den har humor, varme, kjærlighet, spenning og en god dose realisme. Den er morsom og trist på en og samme tid. Den er rett og slett fantastisk.

Hva gjør du på fritiden når du ikke leser?

Jeg elsker musikk og på fritiden synger jeg og spiller gitar og er med venner, familie og hunden min.