I 1928 skrev den amerikanske grøsserforfatteren H. P. Lovecraft grøsserfortellingen «The Call of Cthulhu», som skildrer skrekkoppplevelsene til den norske sjømannen Gustaf Johansen i Sørishavet. I Tore Aurstads Fangarmer fortsetter historien. Vi møter Johansens unge naboer i Oslo og får høre hva Vis hele forlagsteksten
I 1928 skrev den amerikanske grøsserforfatteren H. P. Lovecraft grøsserfortellingen «The Call of Cthulhu», som skildrer skrekkoppplevelsene til den norske sjømannen Gustaf Johansen i Sørishavet. I Tore Aurstads Fangarmer fortsetter historien. Vi møter Johansens unge naboer i Oslo og får høre hva som skjedde videre der Lovecrafts historie slutter.
Hvordan skrive en anmeldelse
morten larssen
Skrevet av 19. mai 2017 av morten larssen på kjøllefjord
OK+ bok
Hovedpersonen Amund bor i Oslo, i en boligblokk. En dag får han to nye naboer, Gustaf og olga johansen. De hadde med seg en merkelig kiste og innholdet i kista bringer han inn i en tid hvor han opplever mye rart.
——————————————————-
Boka handler om mystiske drømmer som ikke slipper taket. En farefull ekspedisjon til sørishavet. Forfulgt av en mystisk skute med et mannskap fra en annen verden.En undersjøisk by og et enormt sjøuhyre.
————————————————————————————
Boka var sjangeren fantasy og historie.Det var noen små skrivefeil, men ellers var det bra.
vi syntes at boka var bra så langt vi har kommet i hvertfall. Boka var bra fordi innholdet var spennende og gripende. Men det kan bli litt for mye av det gode, altså litt for urealistisk
derfor gir vi den terningkast 4.
Anders
Skrevet av 10. april 2017 av Anders på Hedrum ungdomsskole
Dette er en virkelig spennende bok. I likhet med Aurstad sin "Trennenkloa" som fanget meg gjør denne det samme. Jeg har også lest "The Call of Cthulhu" og vet jo at noen ting skal skje. At Johansen dukker opp som nabo er jo egentlig litt kult, selv om jeg vet at han dør veldig snart. Legrasse og andre kjente fjes fra Lovecraft sin klassiker er også med. For en ivrig Cuthulhuleser og Rollespiller er dette godsaker. Fint å se at elever i Ungdomsskolen kan fenger av Lovecraftsjangeren. Orginaliteten her er mangelfull, allikevel er det en givende og underholdende fortelling. Artig at titler som "At the mountains of Madness også hedres. Anbefaler denne på det varmeste, les Lovecraft sin gamle klassiker også, disse to henger sammen. Hilsen lærer
Spekkhogger
Skrevet av 5. april 2017 av Spekkhogger på Hasvik skole
Boka var ikke så spennende, for det var ikke min type bok. Det var noen deler som jeg likte, da Nils Lie og Amund hadde laget en plan, da obelisken var borte og, da de skulle hjelpe, de som ble tatt av monsteret. Det var morsomt.
I boken var det noen ord som var vanskelige. "Navnet på monsteret", jeg klarte ikke å henger med, for det kom bare flere navn på monsteret.
Du var veldig flink til å skrive denne boken. Du beskriver det som skjer veldig godt. Og på slutten likte jeg det veldig godt. Da Amund kom seg hjem og det han hadde opplevd. Det var rørende. Den beste delen var på slutten. Du var veldig flink til å skrive slutten på boka.
Terningkast: 3
P.S
Jeg syns at boken hadde passet best for småunger. De hadde likt det velig godt. 🙂
Nils Jørgen Lindh
Skrevet av 5. april 2017 av Nils Jørgen Lindh på Velg skole
Boktittel: Fangarmer
Forfatter: Tore Aurstad
Den er virkelig verd å lese
I boka "Fangarmer" møter vi hovedpersonen Amund som fort får et problem. Problemet er å kvitte seg med en gjenstand. Dette problemet endrer seg etter hvert til at han og en gjeng andre personer skal lukke en port/dør på en nedsunken øy i Sørishavet.
Kjedelig til tider
Jeg synes at boka kunne bli litt kjedelig til tider. Det var en spennende bok men til tider kunne den bli litt kjedelig. Fordi at det skjedde lite. For eksempel som i kapittel 32 og 33 da de hadde fått ødelagt båten og måtte bo på en hvalfangstøy.
Vanskelig å forstå
Når jeg leste denne boka var det noe jeg syntes var vanskelig å forstå. Det var noen av kapitteloverskriftene på grunn av den spesielle skriften som ble brukt. For eksempel kapittel 38 "Drakestredet" brukte jeg litt tid på å finne ut hva som sto.
Jeg ble slukt opp i boka
Perioder under det mest spennende i boka var det virkelig skikkelig artig å lese. Det var så spennende at jeg klarte ikke å legge boka fra meg. Det var som om at jeg var der, at jeg var med i boka.
Jeg liker denne boka på grunn av at den er spennende, det er et problem som de må løse og at den har en handling som går igjennom hele boka.
Derfor vil jeg gi boka terningkast 5.
Vetle Korslund
Skrevet av 15. januar 2017 av Vetle Korslund på Hovedgården ungdomsskole
Tittel: Fangarmer
Forfatter: Tore Aurstad
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2016
Sjøuhyret som gir deg mareritt
En bok med mystiske drømmer som ikke slipper tak, en farefull ekspedisjon til sørishavet og en undersjøisk by med et enormt sjøuhyre.
Amund Nordfjords er hovedpersonen og han er en vanlig gutt i Oslo på 1920 tallet. Plutselig begynner søsteren hans Elise å få mareritt. Marerittene handler om hvordan et enormt sjøuhyre, med store flaggermusvinger og tusenvis av store og små tentakler, skal ødelegge og ta over hele verden. Boka Fangarmer handler om en eventyrlig ferd ned til sørishavet hvor sterke monstre jobber for livet, og mystiske fiskelignende vesener jager bak. I boka blir du kjent med, sunkne øyer, spøkelsesskip, sjøuhyrer, Roald Amundsen og en gjenstand med magiske krefter.
Fangarmer er en utrolig spennende bok med masse action , det skjer alltid noe. Noen ganger i boken tar det litt tid får vi kommer til en ny hendelse, men ellers er boken veldig spennende. Tore Aurstad er god til å beskrive hendelser, miljø og karakterer i boka, som når han beskriver torsketrynet; ”beksvarte øyne, ingen pupiller, ingen øyebryn, bare to enorme, dråpeforma svarte hull og litt spytt rant ut av munnviken”. Det tror jeg er det som gjør denne boken så spennende. Jeg anbefaler denne boken sterkt til ungdom fra 12-16 år hvis de liker masse spenning og action. Terningkast 5.
Boken fangarmer er en fanfiction og oppfølger av boken <<The Call Of Cthulhu>> som grøsserforfatteren H.P.Lovecraft skrev i 1928. Tore Aurstad skrev boken «Fangarmer» i 2016. Bøkene henger sammen, men jeg mener at du ikke trenger å lese boken << The Call Of Cthulhu >> for å forstå Fangarmer.
Vis flere anmeldelser