Juryklasse: Farsund ungdomsskole

Farsund uskole

9. trinn ved Farsund ungdomsskole 2015/16

Det er to klasser på 9. trinn, og de fleste elevene vil være med å vurdere de fem bøkene. Vi har noen svært sterke lesere som leser mye, og vi har flere som er glade i å lese. Det er også en del elever som gir uttrykk for at de er glade i å skrive, og at det hadde vært moro å være forfatter. Derfor var det ekstra stas å få besøk av vår kritikerfadder, Torborg Igland, som også er forfatter.

I Farsund kommune er det laget en leseplan for barnehager og skoler, og der står det blant annet for 8. – 10. trinn at det skal være et leseprosjekt hvert år, i tillegg til at hver elev skal fremføre minst en bokomtale hvert år. I leseplanen står det også at elevene skal lytte til høytlesing av minst ei bok i året, og derfor vil elevene få høre den ene av de fem nominerte bøkene som lydbok.

Vi synes det er spennende å få være med å kåre årets ungdomsbok. Elevene gjør en «ordentlig jobb», de får mye lesetrening, og ungdommens stemme blir hørt. Dette er både en nyttig erfaring og en positiv opplevelse for elevene!

Med hilsen Solveig Roksvåg og Dag Sletten, norsklærere på 9. trinn ved Farsund barne- og ungdomsskole