Månedens anmeldelse i desember

Vanja Krøvel

Vanja Krøvel

Uprisen har kåret Vanja Krøvels anmeldelse av «Slipp hold» til månedens anmeldelse i desember. Gratulerer! Bokpakke sendes Vanja i posten.

Vanja går i 10c på Rosenborg ungdomsskole i Trondheim.

Vanja skriver både ærlig og engasjerende, samtidig får hun fint fram hva slags bok «Slipp hold» er. Innledningen er spesielt bra. På to setninger gir hun en presis og god beskrivelse av boken. Deretter utdyper hun dette og begrunner dine meninger.

Utdrag fra anmeldelsen:
«Slipp Hold handler om det å være ungdom, og det å finne seg selv. Den handler om å våge å være en annen enn den man trodde at man var, om vennskap, kjærlighet og identitet.»

Les hele anmeldelsen her.

Her kan du lese et lite intervju med Vanja:

Hvordan føles det å være månedens anmelder?
Uventet og hyggelig

Hva synes du om å være med å bestemme hvilken bok som vinner Uprisen?
Det er veldig bra at ungdommers stemme blir hørt, og at vi får lov til å være med på å bestemme over en pris som gis ut på våre vegne.

Hva slags bøker liker du å lese?
Jeg liker å lese bøker som har noe mer enn en andre bøker. Bøker med historier som enten skiller seg ut, eller som stiller viktige spørsmål. En del bøker kan fort virke veldig like de bøkene du har lest før, og da er det vanskeligere å bli engasjert i historien og karakterene. En god bok er en historie som klarer å få leserne til å ville lese mer, til å lese den ferdig.

Har du noen boktips?
Hotel New Hampshire av John Irving er en av mine favoritt bøker. Av bok-serier vil jeg anbefale The bone season av Samantha Shannon og den svenske Engelfors trilogien.

Hva gjør du på fritiden?
Jeg spiller piano, teater, er veldig interessert i film og jeg leser og skriver en del selv.