Nei, det er ikke sant?

-Det første jeg tenkte var «Nei, det er ikke sant?». Jeg ble veldig overasket og glad, sier Sunna Marie Oddli fra Gulskogen skole i Drammen. Hun har nettopp fått vite at hennes anmeldelse av Neha Naveens bok,  Stupekontroll er kåret til månedens anmeldelse i august.

– Da jeg publiserte anmeldelsen på Uprisen.no var jeg litt usikker på om den var bra nok, derfor var det ekstra morsomt å få vite at jeg hadde blitt månedens anmelder, sier Sunna.

Sunna er en aktiv jente. Når hun ikke er på skolen liker hun å lese, skrive, trene og være sammen med venner.

-Hva slags bøker liker du å lese?
-Favorittsjangrene og de bøkene jeg oftest leser er kjærlighetsbøker og fantasy/dystopier. Jeg elsker å leve meg inn i en god kjærlighetsbok enten den er full av klisjer eller helt annerledes og overraskende. Jeg er også stor fan av fantasy/dystopiske bøker. Det beste med dem er å være i en helt ny verden med helt nye normer, leveregler og skapninger som forfatteren har skapt, sier Sunna.

-Har du noen boktips?
-Min favoritt-bokserie er Dustlands-serien skrevet av Moira Young. Det er en fantastisk dystopi som absolutt er på høyde med andre kjente dystopier som The Hunger Games og Divergent.
Jeg vil også anbefale boka Jeg gir deg sola som er skrevet av Jandy Nelson. Det er en av de beste bøkene jeg har lest. Den tar opp mange viktige temaer og gir deg lyst til å lese videre.
Nå nylig leste jeg boken Leo og Mei som er en veldig vakker lyrisk bok skrevet av Synne Lea. Den anbefales på det varmeste.

Sunna liker også å være med på å bestemme hvem som skal vinne Upisen 2016.
-Det beste med Uprisen er at det er ungdommer som bestemmer hvilke  bok vinner, sier hun. -Å være en av de ungdommene er veldig gøy. Jeg har alltid elsket å lese og skrive, derfor er det ekstra morsomt å få anmelde bøker for Uprisen. Det er kult å vite at min mening er med på avgjøre hvilke bok som vinner.

Her kan du lese Sunnas anmeldelse av Stupekontroll.
Månedens anmeldelse august