Marlena Evensen – PARTY!

Ingunn Aamodt Cappelen Damm 2015 11 anmeldelser

Marlena sin mamma har en leilighet som hun bodde i før foreldrene flyttet sammen. Den har vært leid ut, men nå står den tom. Marlena får derfor en ide: Hun kan ha en fest der. Før hun vet ordet av Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Malene

Malene

Skrevet av 16. desember 2015 av Malene på Varteig skole

Marlena Evensen-PARTY – Ingunn Aamodt

Marlena og to av bestevenninnene hennes skal holde fest. Den skal holde hos morens gamle leilighet. De har bedt inn noen stykker, ikke så mange. Mest gutter.
Alt går som Marlena hadde forventet. Helt til hun mister kontroll. Festen blir større og større. Folk strømmer inn døren til leiligheten. Marlena har ikke lenger kontroll på hvor mange som er der, og hvem som er der. Hva skjer?

Boka er nr. 5 i en serie av 6 bøker i bokserien Marlene Evensen. Boka i seg selv var spennende å lese og du kom fort inn i handlingen. Språket er ikke vanskelig, noen banneord er det, men det var ikke så mye at jeg syntes at det gjorde noe. Boka er troverdig. Jeg tror nok at det er mange som har planlagt en liten fest, men så ender det opp med en enorm fest. Det skjer nok ikke så ofte, men jeg er ganske sikker på at det skjer i ny og ne.

Denne boka handler om tre jenter som skal holde fest. Festen går ikke akkurat som planlagt. De mister kontrollen.

Alt i alt synes jeg boka var spennende og godt fortalt. Forfatteren får tydelig frem hva personen tenker. Hun har skrevet såpass bra at jeg lett kan forestille meg bilder i hodet. Jeg gir denne boka terningkast 4


Sandra

Sandra

Skrevet av 16. desember 2015 av Sandra på Grim skole

Marlena Evensen PARTY
Forfatter: Ingunn Aamodt
Boka er lettlest og det er sånn jeg liker det best, boka har et godt innblikk på hvordan det kan være å ha en aleine hjemme fest.

Boka handler om 3 jenter, Marlena, Emma og Minda. Når Marlena finner ut at den gamle leiligheten til moren står tom, griper hun sjansen og spør moren, om de tre jentene kan ha en jentekveld der. Men det hun ikke vet at det egt skal brukes til en fest, etter at Emma og Mida hadde spurt, var det bare å lege en liste over hvem som skulle komme.

Så klart var det bare noen av de nærmeste vennene og et par kjekke gutter, så kom Emma med noen jentene ikke hadde hørt noe om før. Nemlig at Emma har snakka med en gutt på nettet, og ville invitere han, men hun er veldig usikker. Det jentene ikke vet, er at rykted sprer seg fort. Og det som egt skulle være en jente overnatting, blir til en fest de ikke hadde planlagt.
-terningkast 5


thea

thea

Skrevet av 14. desember 2015 av thea på Orstad skule

Marlena Evensen PARTY
Forfatter: Ingunn Aamodt
PARTY er bok nr. 5 i en serie på 6 bøker i bokserien Marlena Evensen.
Marlena planlegger en stor fest med sine to bestevenninner. Marlena har fått lov å bruke den gamle leiligheten til moren sin. Men foreldrene vet ikke at det er en fest. Marlena hadde bare planlagt å invitere de hoteste guttene på skolen. Men ryktet sprer seg fort, og alt blir bare kaos. Klarer Marlena og holde festen hemmelig for foreldrene?
Jeg synes boken var spennende, og det var mye som skjedde hele tiden. Boken er en typisk tenårings bok, og det er hverdags problemer og ting vi kan kjenne oss igjen i.
Jeg gir boken terningkast:5


Zuhayr Abdi

Zuhayr Abdi

Skrevet av 12. desember 2015 av Zuhayr Abdi på Finnsnes Ungdomsskole

"Marlena Evensen- PARTY" er en del av bokserien “Marlena Evensen” skrevet av Ingunn Aamodt

Helt plutselig spør den Minda, den gale venninnen til Marlena, om de kan holde en fest. De skal selvsagt invitere kun noen venninner og et par kjekke gutter. Kjæresten til Marlena er borte på et politisk møte, Minda fikser drikke og morens gamle leilighet står tom. Supert, ikke sant? Eller… Det viser seg at “årets fest” ikke blir som de hadde forventet. Samtidig krangler foreldrene til Marlena så fillene fyker, og hun er redd for at de enda en gang går fra hverandre. Les om drama, sjalusi, fest og gutter, fortalt på en humoristisk måte i “Marlena Evensen: PARTY”

Denne boka av Ingunn Aamodt er en skikkelig “feel-good”-bok. Språket er enkelt og konsis.
“PARTY” er ikke kun hyggelig lesing, men det er et viktig budskap som forfatteren prøver å få indirekte. Nemlig konsekvensene av løgn, hvor fort ting sprer seg og at å drikke alkohol før fylt 18 år ikke er så lurt. Jeg syns det er fint at forfattere fremmer budskap eller moral når de skriver bøker slik at leseren lærer noe av boka, spesielt forfattere i ungdomslitteraturen. Jeg har ikke lest de tidligere bøkene i denne serien, men jeg må si at jeg syns den var bra.
Boka var rett og slett et frisk pust etter all fantasy og distopi jeg leser. Jeg må begynne å lese slike hyggelige bøker litt oftere!
“PARTY” og de andre bøkene i “Marlena Evensen”-serien er veldig lettleste, morsomme og spennende. Anbefales til tenåringsjenter som ikke leser mye eller som vil lese en enkel og humoristisk bok. Terningkast; 5.


Norah Schaer

Norah Schaer

Skrevet av 11. desember 2015 av Norah Schaer på Orstad skule

Party! Marlena Evensen

Alle har hørt foreldretalen om og ikke ha fest når man er hjemme alene. Jo den fikk Marlena også høre. Hun visste konsekvensene og hva som skulle skje. Men det kunne da aldri skje med henne? Plutselig står politiet der. Typen Markus. Huset er tomt men ødelagt.
Denne boken var en enkel og gøy ungdomsbok. Jeg sliter ærlig talt å skrive en bokanmeldelse til denne boken, og tenker at det er fordi der er ikke så mye mer å si om den. Den var gøy men som forventet. Der var livlig som forventet. Men den var kanskje litt uoriginal. Jeg angrer ikke på at jeg leste denne boken men vet inni meg at den gjør ikke noe med meg. Boken var skrevet på en enkel måte og handler om disse 3 venninnene. Dette her er en bok serie og jeg har lest alle bøkene med et smil rund munnen. Jeg anbefaler denne sterkt til ungdommer som ikke liker romaner eller tunge bøker.

Vis flere anmeldelser

Til toppen