Ingeborg er månedens anmelder

Ingeborg Rødbergshagen er har anmeldt boka Ting vi gjør for love av Torbjørn Moen. Ingeborgs anmeldelse er kåret til månedens beste i november. Ingeborg går på Dokka ungdomsskole i Oppland. Vi har spurt Ingeborg hva hun gjør når hun ikke skriver anmeldelser, hva hun synes om Uprisen-arbeidet,  og hvilke bøker hun synes du burde lese.

Les anmeldelsen her.

-Jeg spiller mye fotball på fritiden og driver med fotografi som hobby. Ellers går nok resten av tiden til skolearbeid, venner, familie og kjæreste, sier Ingeborg.

-Hvordan er det å være Uprisen-anmelder?

Ingeborg_Rødbergshagen-Det beste med å være anmelder må nok være å lese så mye forskjellig, finne hva man selv liker og ikke liker og se på hva slags forskjellige måter forfattere skriver på. Det verste er nok, som jeg tror mange har svart er å lese de dårlige bøkene som man egentlig bare vil legge på hylla og la den bli liggende. Dette skriver jeg av erfaring, sier hun.

-Jeg synes det er veldig spennende å få være med å bestemme hvilken bok som vinner, og vite at min stemme teller veldig blant så mange, legger hun til.

Hva bør forfattere tenke på når de skriver for ungdom?

-Jeg syns ikke det er noe spesielt forfatterne må tenke over når de skriver til ungdom, annet en språket, men det er noe jeg tror hver forfatter er klar over. Og de må jo holde de formelle «kravene», som f.eks. at boken skal være spennende, interessant å lese og bra skrevet.

Har du noen boktips?

-Jeg er stor fan av sakprosa bøker så tipser gjerne til Min skyld av Jens Breivik, Evig søndag og Kjære av Linnea Myhre, Regines bok av Regine Stokke og Anne Franks dagbok.

 

Hvorfor lese bøker?

-Du kan lære noe av det, det kan være interessant eller spennende, og du kan finne glede i det.